Over deze wijn
De wijn is prachtig donker van kleur met tonen van zwarte bessen, peper en eikenhout. Je proeft rijp fruit zoals pruimen, frambozen, zwarte bessen maar daarnaast ook veel kruidigheid. De wijn is niet te zwaar en biedt zelfs nog wat frisheid.
Over het wijnhuis Bodegas Carrau
Bodegas Carrau is een familiebedrijf met een lange historie, momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl de dochter van Javier, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing.De familie Carrau begon meer dan 265 jaar geleden met het maken van wijn in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar America. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te verstigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden. Hij was de eerste die de druivensoorten Nebbiolo en Tannat aanplantte in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo. Las Violetas bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid Afrika. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste wijnstokken van het land te vinden. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas. 90 procent van de druiven is afkomstig uit de eigen wijngaarden, de overige 10 procent wordt aangekocht bij 3 druivenproducenten uit de regio, waar de familie Carrau al 30 jaar mee samenwerkt. De wijnen van Bodegas Carrau worden geëxporteerd aan meer dan 25 landen.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.