Over deze wijn
Deze Bordeaux Blanc is een blend van sauvignon blanc (80%) en sémillon (20%). Het proces van wijnmaken verloopt heel nauwkeurig en met veel zorg. De druivensoorten worden samen gevinifieerd, wat resulteert in een complexe en gebalanceerde wijn. Na de koude schilweking wordt de vergisting gestart met constante temperatuurcontrole om te voorkomen dat het proces te snel verloopt. Zo’n 20% van de jonge wijn rijpt een aantal maanden op gebruikte Frans eikenhouten vaten.
De wijn heeft een subtiele houttoets, wat zorgt voor een prachtige balans tussen frisheid en rijkdom. Aroma's van cantaloupe meloen, nectarines en citrusfruit wisselen elkaar af. De afdronk is zacht en lang.
Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.
In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in Chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Domaine d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.
In 1984 kocht DBR Lafite het befaamde Château Rieussec, waarvan de wijn steevast tot de top 3 van Sauternes wordt gerekend. Bij de koop bleek er ook nog een wijngaard met bijbehorend château in de Entre-deux-Mers inbegrepen: Château Paradis Casseuil. Baron Eric, die destijds leiding gaf aan DBR Lafite, zag direct het potentieel van de wijngaard en besloot deze niet alleen te restaureren en deels te herplanten, maar hij breidde hem later ook nog verder uit tot in totaal 60 ha.
Zijn naam dankt het château aan het dorpje Casseuil en aan het van oudsher belangrijkste perceel wijnstokken aldaar, dat kadastraal bekend staat als “au Paradis”. Wie ooit die prachtige naam aan dat perceel gegeven heeft (en waarom) zal wel altijd in nevelen gehuld blijven, maar terecht was het wel, want de wijn maakt de naam zeker waar. De wijngaarden strekken zich uit over drie gemeenten met een heuvelachtig landschap: Casseuil, Caudrot en Sainte-Foy-la-Longue.
Asperges, gebakken tongfilet, coquilles Saint-Jacques, geitenkaas, kalfsoester in roomsaus
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.