Door naar content
DENIS MEUNIER Vouvray Sec Expression de Silex

Over deze wijn

Voor de Vouvray Expression de Silex komen de druiven uit zijn wijgaarden met een klei/vuursteen bodem. Het resultaat is een pure, knisperfrisse en levendige chenin met veel wit fruit en een minerale toets. Een wijn waar de jonge 'Terroir-focused vigneron' trots op kan zijn.

Vouvray is de meest bekende appellatie van het Loire gebied voor de Chenin Blanc. Het domaine kwam net na de Eerste Wereldoorlog in de familie. In 2012 nam Denis (3e generatie) de 13 hectares Chenin Blanc (met 65 jaar oude stokken) van zijn vader en oom over. Hoewel Denis Meunier nog jong is, is hij één van de meest veelbelovende wijnmakers van Vouvray. Wijnboer worden was altijd al waar hij van droomde. Hij zat al jong op de tractor om in de wijngaarden te ploegen. Het is zijn passie om zijn eigen wijnen te creëren die een weerspiegeling zijn vna het terroir waar de druiven op staan.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Chenin Blanc Appellation Vouvray Alcohol 12.5 Groep Wijnen Gerechten Gerookte zalm, kalfsoester met kappertjessaus.
Wijnhuis Denis Meunier Jaargang 2019 Serveertemperatuur 7 - 10 °C Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2021
30 okt 2021 - 01 nov 2021

The Art of Drinks 2021

The Art of Drinks vindt plaats van zaterdag 30 oktober tot en met maandag 1 november 2021.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top