Door naar content
DOM.de la VILLE ROUGE Crozes Hermitage Blanc Nathan BIO

Over deze wijn

Deze biologisch-dynamische cuvée uit de Crozes-Hermitage (Noord-Rhône) is gemaakt van 60% marsanne en 40% roussanne. De druiven worden met de hand geoogst en de trossen worden vervolgens in zijn geheel geperst. De wijn rijpt 9 maanden op de fijne lie, in eikenhouten vaten. Het resultaat is een charmante wijn met aroma’s van perzik, bloemetjes en honing. De wijn is prachtig in balans: hij is rond en rijk, maar heeft ook frisheid.

Over het wijnhuis Domaine de la Ville Rouge

Domaine de la Ville Rouge ligt in het hart van de noordelijke Rhônevallei, bij het plaatsje Mercurol. Het domaine is opgericht in 1919 door Paul Girard en nog steeds in familiebezit. Paul werd opgevolgd door zoon Gaston, in 1975 nam diens zoon Edgar de leiding over en in 2006 kwam Sébastien na zijn studie (oenologie) bij zijn ouders in het bedrijf als wijnmaker. Sébastiens vrouw Audrey is sinds 2016 betrokken bij het wijnbedrijf en is verantwoordelijk voor de administratieve kant.

In de begindagen had het wijngoed slechts een paar hectare aan wijngaarden en werd het fruit ingekocht, inmiddels is het uitgebreid tot twintig hectare wijngaarden in de appellaties Crozes-Hermitage en Saint Joseph. Ook is het wijngoed gemoderniseerd en worden de wijnen nu volledig op het wijngoed gevinifieerd. Niet alleen zijn de wijnen biologisch gecertificeerd sinds 2012, ook is het bedrijf sinds aangesloten bij Biodyvin, een collectief van wijnboeren die biodynamisch werkt volgens strenge richtlijnen. Met respect voor de natuur, de wijngaarden en de verschillende terroirs worden expressieve en authentieke wijnen gemaakt.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven MarsanneRoussanne Appellation Crozes Hermitage Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Domaine de la Ville Rouge Jaargang 2023 Serveertemperatuur 12°C Houtlagering 9 maanden op eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Geschikt als aperitief, bij vis als kabeljauw of zeebaars, schaaldieren, gevogelte, eendenlever.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top