Over dit product
Het Japanse whisky merk Mars wordt ook wel ‘The Rising Star of Japanese Whisky’ genoemd en dat is niet voor niets. Met verschillende distilleerderijen en rijpingskelders kunnen ze optimaal gebruik maken van de verschillende klimaat invloeden welke het land te bieden heeft.
Vat nummer #3202 is speciaal geselecteerd voor de Nederlandse markt en is in 2016 gedistilleerd op de Shinshu distilleerderij. Hier heeft het gerijpt op een ex-bourbon vat en afgelopen jaar is het Japanse levenswater op een vatsterkte van 62,00% gebotteld.
Proefnotities:
In deze Single Malt zijn de typische karakteristieken te vinden waar de Komagatake Single Malts van Mars bekend om staan: elegant, rijk en olieachtig.
Neus: fruitig en zacht met tonen van abrikoos, banaan en vanille.
Smaak: honing, vanille en een zachtheid van fruit als mango en sinaasappel.
Afdronk: elegant en subtiel.
Zeer beperkt beschikbaar.
In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.
Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.
Mars heeft twee distilleerderijen, genaamd Shinshu en Tsunuki, en één rijpingskelder op het eiland Yakushima. Deze exceptionele gebieden bieden Mars de kans om te experimenteren en unieke smaken te produceren met verschillende soorten rijping. Van het koude berggebied tot de warmte en vochtigheid in het zuiden.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.