Door naar content
MARS Maltage Cosmo Blended Malt Japanese Whisky 0,70 ltr

Over dit product

De naam "Cosmo" verwijst naar de hoge bergen van de Japanse Alpen waarmee de distilleerderij wordt omgeven. Voor de productie van whisky gebruikt Mars Shinshu puur bronwater.

Dit water heeft eeuwenlang door de granieten rotsbodem gesijpeld en is daardoor rijk aan natuurlijke mineralen. Dit geeft de whisky een soepele en complexe smaak.

De Mars Maltage Cosmo is een blended malt waarbij whisky van de Shinshu distilleerderij is gebruikt. De whisky is als eerste uitgebracht voor de Tokyo International Bar Show 2015. Vanwege het directe succes is de "Cosmo" sindsdien een permanente toevoeging aan het assortiment van Mars. 

Net als in Schotland wordt de whisky tweemaal gedistilleerd in Pott Stills. De whisky rijpt in traditionele 'warehouses'. Het klimaat lijkt veel op dat van de Schotse binnenlanden. Maar er verdampt ongeveer twee keer zo veel whisky per jaar ten opzichte van het Europese land: 3 tot 4%.

Proefnotities:

Neus: Eau-de-vie van kersen en peren geeft het veel elegantie op de eerste neus. Daarna wordt hij zoeter en moutiger, met een vleugje vanille.
Smaak: Jong en levendig. Een mengsel van rijpe bessen verschijnt naast vers gemaaid gras, pepermunt en oranjebloesem. Hierna gaat het over in chocolade en specerijen.
Afdronk: Lang en strak. Een overvloed aan fruit pruimen, meloen, gekonfijte sinaasappel en verse vijgen gevolgd door verse munt en een laagje cacaopoeder.

In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.

Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.

Mars heeft twee distilleerderijen, genaamd Shinshu en Tsunuki, en één rijpingskelder op het eiland Yakushima. Deze exceptionele gebieden bieden Mars de kans om te experimenteren en unieke smaken te produceren met verschillende soorten rijping. Van het koude berggebied tot de warmte en vochtigheid in het zuiden.

Land van herkomst Japan Alcohol 43.0 Subgroep Whisky
Producent Mars Shinshu Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top