Over dit product
Y.A. staat voor Yakushima Aging en laat de invloed van het rijpen op het bijzondere eiland Yakushima zien. De eerste uitgave in deze nieuwe reeks is een Blended Malt Japanese Whisky bestaande uit Single Malts van de Shinshu Distillery en de Tsunuki Distillery en heeft volledig gerijpt op het eiland Yakushima. Een échte 100% Japanse whisky. Sinds 1993 is het eiland Yakushima een ‘Unesco World Heritage Site’. Het is er erg heet en de warmte in combinatie met de hoge luchtvochtigheid geeft Mars een unieke omgeving om whisky’s van de twee distilleerderijen Shinshu en Tsunuki te rijpen.
Proefnotities:
In deze Blended Malt zijn typische tropische aroma’s te vinden, zoals sinaasappel, ananas en banaan.
Neus: in eerste instantie sinaasappel, gesuikerde ananas en banaan. Daarna brengen tonen van zout en vanille een delicate toets en complexiteit. Een zoete noot van karamel houdt de whisky in balans.
Smaak: ook in de smaak zijn sappige en tropische vruchten te vinden. De verfijnde ziltigheid doet direct denken aan de Stille Ocean welke het eiland omringd.
Afdronk: in de afdronk blijft de fruitigheid aanwezig, ondersteund door de zoete smaak van mout
In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.
Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.
Mars heeft twee distilleerderijen, genaamd Shinshu en Tsunuki, en één rijpingskelder op het eiland Yakushima. Deze exceptionele gebieden bieden Mars de kans om te experimenteren en unieke smaken te produceren met verschillende soorten rijping. Van het koude berggebied tot de warmte en vochtigheid in het zuiden.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.