Door naar content
MASSE Givry 1er Cru en veau Rouge

Over deze wijn

5-6 dagen koude schilweking voorafgaand aan de vergisting. Remontage tijdens de vergisting. Rijping 10-12 maanden op barriques waarvan 15% nieuw.

Rode Givrywijnen zijn stevig qua structuur maar bijzonder verfijnd qua aroma's. De 1er Cru 'En Veau' ligt op het zuidoosten op ca. 300 m hoogte.

Complexe aroma's van rood en zwart fruit, zoethout, viooltjes en een subtiel vleugje hout.

In de mond zeer evenwichtig en complex, waarbij de fijne tannine structuur geeft aan de rijke aroma's. Kan zeker tot 10 jaar na de oogst verder rijpen.

Even ten westen van Givry, in de Côte Chalonnaise, een natuurlijke voortzetting van de Côte de Beaune, ligt enigzins verscholen tussen het glooiende landschap het Domaine Masse Père & Fils. De voorouders van de huidige eigenaar waren al sinds 1565 in de wijnbouw actief. Raymond, de vader van huidige eigenaar Fabrice, nam het domein van zijn vader over en Raymonds broer Roland schopte het als oenoloog tot régisseur van het Domaine des Hospices de Beaune. Sinds 2000 heeft Fabrice de leiding over het domein van 15 hectare gekregen. Sinds zijn oom eind 2014 stopte bij de Hospices staat hij Fabrice bij met als zijn kennis en kunde.

Fabrice onderhoudt zijn wijngaarden volgens de principes van de "lutte raisonnée". Dat wil zeggen dat hij uitsluitend bestrijdingsmiddelen inzet als het niet anders kan. De rendementen probeert hij laag te houden. Zo snoeit hij zijn stokken kort, bemest hij zijn wijngaarden niet, zaait hij gras tussen de rijen in de herfst- en wintermaanden, haalt hij overtollige knoppen weg en doe hij zonodig een groene oogst. Hij heeft sinds zijn komst geïnvesteerd in top keldermateriaal. De aanschaf van een sorteertafel stelt hem in staat alleen rijpe, gezonde druiven te verwerken.

Domaine Masse Père & Fils maakt wijnen met finesse, fruit en elegantie. Fabrice heeft het geluk zo'n ervaren oom als leermeester te hebben die kan putten uit veertien oogsten Hospices de Beaune. De inbreng van twee generaties wijnmakers maakt dat de wijnen het midden houden tussen klassiek en modern. Evenals de wijnen houden neef en oom Masse hierin de perfecte balans.

Naast de druiven van het eigen wijngoed koopt Fabrice Masse, samen zijn oom Roland, ook druiven van nog eens 15 hectare bij. De wijnen van de aangekochte druiven worden als “Famille Masse’ op de markt gebracht.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Pinot Noir Jaargang 2020 Serveertemperatuur 15 - 16 °C Houtlagering 10 - 12 maanden Groep Wijnen Gerechten Ham, paté, gebraden of gestoofd vlees, zachte kazen zoals Brie, Camembert en Reblochon.
Wijnhuis Domaine Masse Père & Fils Appellation Bourgogne Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top