Door naar content
MASSE Givry Clos de la Brulee Blanc

Over deze wijn

De druiven worden direct geperst, de most statisch geklaard bij lage temperatuur. Vergisting op barriques gevolgd door 10-12 maanden rijping op barriques.

De wijnen van Givry komen uit het hart van de Côte Chalonnaise. Ze zijn bijzonder elegant en complex.

Intens van geur, mineraal, met tonen van bloesem, limoen, hazelnoot en broodkruim. In de mond tegelijk romig en heel fris, met een subtiele houttoon en veel lengte en complexiteit. Een wijn die ook gerust een aantal jaar kan ouderen.

Even ten westen van Givry, in de Côte Chalonnaise, een natuurlijke voortzetting van de Côte de Beaune, ligt enigzins verscholen tussen het glooiende landschap het Domaine Masse Père & Fils. De voorouders van de huidige eigenaar waren al sinds 1565 in de wijnbouw actief. Raymond, de vader van huidige eigenaar Fabrice, nam het domein van zijn vader over en Raymonds broer Roland schopte het als oenoloog tot régisseur van het Domaine des Hospices de Beaune. Sinds 2000 heeft Fabrice de leiding over het domein van 15 hectare gekregen. Sinds zijn oom eind 2014 stopte bij de Hospices staat hij Fabrice bij met als zijn kennis en kunde.

Fabrice onderhoudt zijn wijngaarden volgens de principes van de "lutte raisonnée". Dat wil zeggen dat hij uitsluitend bestrijdingsmiddelen inzet als het niet anders kan. De rendementen probeert hij laag te houden. Zo snoeit hij zijn stokken kort, bemest hij zijn wijngaarden niet, zaait hij gras tussen de rijen in de herfst- en wintermaanden, haalt hij overtollige knoppen weg en doe hij zonodig een groene oogst. Hij heeft sinds zijn komst geïnvesteerd in top keldermateriaal. De aanschaf van een sorteertafel stelt hem in staat alleen rijpe, gezonde druiven te verwerken.

Domaine Masse Père & Fils maakt wijnen met finesse, fruit en elegantie. Fabrice heeft het geluk zo'n ervaren oom als leermeester te hebben die kan putten uit veertien oogsten Hospices de Beaune. De inbreng van twee generaties wijnmakers maakt dat de wijnen het midden houden tussen klassiek en modern. Evenals de wijnen houden neef en oom Masse hierin de perfecte balans.

Naast de druiven van het eigen wijngoed koopt Fabrice Masse, samen zijn oom Roland, ook druiven van nog eens 15 hectare bij. De wijnen van de aangekochte druiven worden als “Famille Masse’ op de markt gebracht.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Chardonnay Jaargang 2022 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Houtlagering 10 maanden Groep Wijnen Gerechten Vis(zoetwater) in lichte saus, wit vlees, St. Nectaire, Cantal kazen.
Wijnhuis Domaine Masse Père & Fils Appellation Bourgogne Alcohol 13.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horeca Vakbeurs Hardenberg 2025
27 jan 2025 - 29 jan 2025

Horeca Vakbeurs Hardenberg 2025

Van maandag 27 januari tot en met woensdag 29 januari 2025 vindt de Horeca Vakbeurs Hardenberg plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Dit toonaangevende evenement is dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit Noord- en Oost-Nederland en biedt een platform waar inspiratie, kennis en trends samenkomen. De Monnik Dranken is ook dit jaar aanwezig om onze relaties te ondersteunen met een uitgebreid assortiment dranken, passend advies en exclusieve producten.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top