Door naar content
MONTECILLO Rioja Rose MONTECILLO Rioja Rose

Over deze wijn

Deze zeer smakelijke en verleidelijke rosé uit Rioja is een blend van een tweetal druivenrassen waarbij de hoofdrol wordt vervuld door de tempranillo. De wijn is helder lichtroze van kleur en geurt heerlijk naar verse aardbeien en bloemen. In de smaak komen de verfrissende rode fruit tonen nogmaals terug en de afdronk is levendig.

Over het wijnhuis Bodegas Montecillo

De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.

De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta. Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Spanje Druiven TempranilloGarnacha Appellation Rioja Alcohol 13.5 Groep Wijnen Gerechten

Kipgerechten, salades en visgerechten

Wijnhuis Bodegas Montecillo Jaargang 2021 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Smaak Droog Subgroep Rosé Kleur Rosé

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2022
11 juni 2022

Whisky in Leiden 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 zal er een nieuwe editie van Whisky in Leiden plaatsvinden.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top