Door naar content
NEW ZEALAND Diggers & Ditch Double Malt whisky 0,50 ltr NEW ZEALAND Diggers & Ditch Double Malt whisky 0,50 ltr NEW ZEALAND Diggers & Ditch Double Malt whisky 0,50 ltr

Over dit product

Diggers & Ditch viert de samenwerking tussen Nieuw-Zeeland en Australië. Oftewel: een ode aan Oceanië! Het is een huwelijk tussen de beroemde Double Wood-vaten van The New Zealand Whisky Collection en een magnifieke Single Malt uit Tasmanië. 

Proefnotities:
Neus: Rozijnen en honing. Tonen van bessenjam, kruiden, karamel en leer.
Smaak: Gedroogde bessen, Maraschino kersen, Demerarasuiker, zachte karamel en een kruidenmix. 
Afdronk: Een mooie voortzetting van de smaak, welke einidigt met tonen van tannine en moutsuiker.   

De whiskydistillatie in Nieuw-Zeeland begon in 1830 met de komst van Schotse kolonisten. Veel Schotten vestigden zich in de regio Otago en de industrie floreerde hier tot in de jaren 1870. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam er weer een distillatie industrie op gang. In 1974 opende de familie Baker de Willowbank distilleerderij in Dunedin en produceerde populaire whisky's als Wilsons en 45 South.

's Werelds grootste distilleerder, Seagrams of Canada, kocht Willowbank in de jaren tachtig maar verkocht de stills in 1997, hetgeen de sluiting betekende. De honderden vaten Cask Strength whisky's werden geveild of bleven liggen. In 2010 kocht The New Zealand Whisky Company de laatste 443 vaten die lagen opgeslagen in een oude vliegtuighangar. De whisky bevindt zich nu in een mooi pand in de havens van Oamaru. Het zijn uitzonderlijk zeldzame drams van wat ooit de meest zuidelijke distilleerderij ter wereld was. The New Zealand Whisky Company wil in de toekomst weer gaan distilleren en kijken er naar uit om de industrie opnieuw te zien bloeien in Nieuw-Zeeland.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Alcohol 45.0 Subgroep Whisky
Producent The New Zealand Whisky Company Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top