Door naar content
PELLEGRINO Joseph Marsala Superiore Rubino DOC Dolce

Over deze wijn

De druivenstokken van de Nero d'Avola staan op een lichte kleigrond , niet ver van de westkust van Sicilië op zeeniveau. Het Mediterrane klimaat zorgt voor milde winters, weinig regen en hele hete en winderige zomers. Onder deze omstandigheden wordt er half september geoogst als de druiven heel rijp zijn. De koude maceratie gaat vooraf aan de fermentatie welke gestopt wordt met 5 jaar gerijpte brandy tot een sterkte van 18%. Daarna ligt de marsala meer dan 2 jaar op eikenhouten vaten van 20hl en 50 hl.

De kleur is diep robijnrood. Een extreem fruitig aroma waar vooral zwarte kersen, granaatappel en pruimen de boventoon voeren. De zoete smaak wordt gedomineerd door rode bessen, kersen en granaatappel. Krachtig en bijzonder!

Over het wijnhuis Carlo Pellegrino

Sicilië is de 2e wijnbouwregio van Italië. De familie Carlo Pellegrino maakt hier al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen. Daarvoor zijn er in de loop der jaren 3 wijnhuizen gebouwd: de historische kelder midden in de stad Marsala voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad waar de stille wijnen worden gemaakt, uitgerust met de modernste technieken; en dan nog het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, waar de zibibbo-druif (muskaat) wordt gevinifieerd voor de zoete witte wijnen. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio's rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: nero d'avola, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo. De zibibbo (het arabische woord voor muskaat) wordt vooral gebruikt voor zoete wijnen. De witte grillo, inzolia en caterratto werden van oorsprong gebruikt voor de marsala maar worden nu ook als stille wijn gevinifieerd met een heel goed resultaat. Voor rode wijnen zijn het voornamelijk de nero d'avola en de nerello mascalese. Zowel de rode als de witte druiven laten zich goed blenden met de internationale druivensoorten zoals syrah en chardonnay en worden vaak toegevoegd om de herkenbaarheid voor de consument groter te maken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij, ook bij Pellegrino in Marsala wordt u met open armen ontvangen. Men praat er graag over de bijzonderheden van het eiland en de heerlijke keuken. Ze zijn er niet voor niets trots op Siciliaan te zijn.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Nero d'Avola Jaargang 2016 Serveertemperatuur 12 - 14 °C Houtlagering 2 jaar in grote foeders Groep Wijnen Gerechten Donkere chocolade van minimaal 70% cacao. Oude kazen.
Wijnhuis Carlo Pellegrino Appellation Marsala Alcohol 18.0 Smaak Zoet Subgroep Overig Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top