Door naar content
PORTIA Verdejo Rueda blanco PORTIA Verdejo Rueda blanco

Over deze wijn

De wijn is helder licht goudgeel met groene reflecties.

De geur is intens en complex met tonen van steenfruit zoals perzik, met daarnaast een vleugje citrus en wat kruidige tonen.

In de mond is de wijn fris en aangenaam, evenwichtig met een vleugje bitter. De afdronk is lang en zuiver met kruidige tonen.

Aan het begin van de jaren '90 werd de basis gelegd voor Bodegas Portia: er werd in totaal 160 hectare aan wijngaarden aangeplant. Door de ligging op het oosten en zuiden, ontvangen de wijngaarden een maximum aan zonneschijn terwijl de druiven de gelegenheid krijgen om langzaam en geleidelijk te rijpen. Nadat was komen vast te staan dat de wijn aan alle verwachtingen voldeed, werd toparchitect Norman Foster aangezocht, die graag bereid bleek de uitdaging aan te nemen om voor het eerst in zijn lange succesvolle leven en carrière een bodega te ontwerpen.

Bodegas Portia is in alle opzichten een opmerkelijke bodega geworden, niet alleen qua architectuur - uiterst functioneel en tegelijk adembenemend mooi-de wijnen zijn geweldig en is intussen uitgegroeid tot één van de best bezochte wijnbedrijven van Spanje.

Land van herkomst Spanje Druiven Verdejo Jaargang 2020 Serveertemperatuur 12 - 15 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Snacks, vis, rijst, pasta, zachte roomkazen, wit vlees.
Wijnhuis Portia Appellation Rueda Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top