Over dit product
Met deze botteling heeft Rampur een echte wereld primeur! De eerste Indiaanse whisky die is gefinisht op Indiaanse wijn vaten. Deze rijke whisky heeft eerst op bourbon vaten gerijpt en daarna op Cabernet Sauvignon vaten uit India. Het resultaat is een fruitige whisky met complexe kruiden in een perfecte balans. De whisky is niet koud gefiltreerd slechts beperkt leverbaar.
Proefnotities:
Neus: Typische tropische fruitige tonen waar Rampur om bekend staat, aangevuld met abrikoos, bramen en pruimen gevolgd door een lichte hint van tabak en kruiden.
Smaak: Fluweelzacht, honingzoetheid benadrukt door kruidig eikenhout, vanille en evenwichtig met droogheid van Indiase rode wijn.
Afdronk: Mooie afdronk van gedroogd fruit gecomplimenteerd door een nasmaak van vanille en honing afgerond met een lichte, droge kruidigheid.
Aan de voet van het Himalaya gebergte, in het noorden van India, ligt het stadje Rampur. Rampur staat bekend om zijn rijke erfgoed en koninklijke tradities. Hier wordt al sinds 1943 gedistilleerd op de Rampur Distillery. Een belangrijke plek, waar het klimaat een zeer grote rol speelt. De Himalaya biedt namelijk het hele jaar door compleet verschillende klimaatomstandigheden, waardoor Rampur een extra dimensie en diepte heeft.
Rampur Indian Single Malt Whisky wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills in de oudste distilleerderij van India, gebouwd in 1943 met 75 jaar ervaring in distilleren. Het is een eerbetoon aan de Maharajas en de rijke Indiase geschiedenis. De Maharajas heersten vroeger over de Indiase koninkrijken. Het logo met de twee sabels verwijst naar deze tijd.
Vanwege de hoge temperaturen, rijpt Indiase whisky significant sneller dan bijvoorbeeld Schotse of Ierse whisky. Het wordt op dezelfde wijze gemaakt, maar door het warme en vochtige klimaat, is de Angels' Share (de verdamping van de whisky uit het vat) in India maar liefst 11 á 12% per jaar, waar dat in Schotland slechts 2% per jaar is.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.