Over dit product
Rampur wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills. De distillery, gebouwd in 1943, ligt ten oosten van New Delhi op slechts honderd kilometer afstand van de grens met Nepal. De Himalaya zorgt het hele jaar door voor sterk tegengestelde klimaatomstandigheden. Dit geeft de whisky extra dimensie en diepte.
Rampur Indian Single Malt Whisky wordt op dezelfde wijze gemaakt als in Schotland. Er is echter één groot verschil. Waar de whisky in Schotland en Ierland, eigenlijk in heel Europa, lang moet rijpen hoeft dit niet in India.
Door het warme en vochtige klimaat rijpt de whisky hier erg snel. Waar de 'Angels Share', de verdamping van de whisky uit het vat in Schotland 2% per jaar is, is dit in India maar liefst 11 á 12% per jaar.
Rampur is een eerbetoon aan de Maharajas en de rijke Indiase geschiedenis. De Maharajas heersten vroeger over de Indiase koninkrijken. Het logo met de twee sabels verwijst naar deze tijd.
Rampur Double Cask is niet koud gefiltreerd, heeft de natuurlijke kleur en heeft respectievelijk op bourbon- en sherryvaten gelagerd.
Proefnotitie:
Kleur: Amber.
Neus: Tropisch fuit, granige- en eikentonen met dank aan de bourbon- en sherryvaten.
Smaak: Zoet fruit, rijke sherry en sultana's.
Afdronk: Lang, mooi en elegant.
Aan de voet van het Himalaya gebergte, in het noorden van India, ligt het stadje Rampur. Rampur staat bekend om zijn rijke erfgoed en koninklijke tradities. Hier wordt al sinds 1943 gedistilleerd op de Rampur Distillery. Een belangrijke plek, waar het klimaat een zeer grote rol speelt. De Himalaya biedt namelijk het hele jaar door compleet verschillende klimaatomstandigheden, waardoor Rampur een extra dimensie en diepte heeft.
Rampur Indian Single Malt Whisky wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills in de oudste distilleerderij van India, gebouwd in 1943 met 75 jaar ervaring in distilleren. Het is een eerbetoon aan de Maharajas en de rijke Indiase geschiedenis. De Maharajas heersten vroeger over de Indiase koninkrijken. Het logo met de twee sabels verwijst naar deze tijd.
Vanwege de hoge temperaturen, rijpt Indiase whisky significant sneller dan bijvoorbeeld Schotse of Ierse whisky. Het wordt op dezelfde wijze gemaakt, maar door het warme en vochtige klimaat, is de Angels' Share (de verdamping van de whisky uit het vat) in India maar liefst 11 á 12% per jaar, waar dat in Schotland slechts 2% per jaar is.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.