Over deze wijn
Een deel van de trossen werd met de hand geoogst en in kleine open gistkuipen vergist. De rest van de trossen werd machinaal geoogst en vergist in rvs tanks. Tijdens de vergisting werd de gistende most tweemaal daags over de schilletjes gepompt. De temperatuur kon oplopen tot 32⁰ voor een optimale extractie van kleur en tannine om de wijn voldoende ruggengraat te geven.
Een deel van de gistende most onderging het laatste deel van de vergisting in vaten van nieuw eikenhout. De rest van de jonge wijn rijpte 10 maanden in barriques van Frans eikenhout van één en twee jaar oud. Na het blenden van de componenten onderging de wijn een licht klaring met eiwitten.
Sprekende aroma’s van aardbei en zwarte kers in de geur.
De wijn heeft een medium body. In de smaak een fijne mengeling van zwarte kers, specerijen en een subtiele toets van Frans eikenhout. Zacht en vol van smaak.
De Stoneburn wijngaarden zijn in 1989 aangeplant in Wairau Valley, Marlborough. De bodem is een oude rivierbedding. Rotsachtig met leem eronder waardoor het fruit zeer veel smaak krijgt. De wijngaarden zijn Stoneburn genoemd om het rotsachtige karakter van de bodem te reflecteren.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.