Door naar content
STONEBURN Pinot Noir

Over deze wijn

Een deel van de trossen werd met de hand geoogst en in kleine open gistkuipen vergist. De rest van de trossen werd machinaal geoogst en vergist in rvs tanks. Tijdens de vergisting werd de gistende most tweemaal daags over de schilletjes gepompt. De temperatuur kon oplopen tot 32⁰ voor een optimale extractie van kleur en tannine om de wijn voldoende ruggengraat te geven.

Een deel van de gistende most onderging het laatste deel van de vergisting in vaten van nieuw eikenhout. De rest van de jonge wijn rijpte 10 maanden in barriques van Frans eikenhout van één en twee jaar oud. Na het blenden van de componenten onderging de wijn een licht klaring met eiwitten.

Sprekende aroma’s van aardbei en zwarte kers in de geur.

De wijn heeft een medium body. In de smaak een fijne mengeling van zwarte kers, specerijen en een subtiele toets van Frans eikenhout. Zacht en vol van smaak.

De Stoneburn wijngaarden zijn in 1989 aangeplant in Wairau Valley, Marlborough. De bodem is een oude rivierbedding. Rotsachtig met leem eronder waardoor het fruit zeer veel smaak krijgt. De wijngaarden zijn Stoneburn genoemd om het rotsachtige karakter van de bodem te reflecteren.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Druiven Pinot Noir Jaargang 2022 Serveertemperatuur 16 - 18 Β°C Houtlagering 10 mnd barrique; klein deel op nieuw hout vergist Groep Wijnen Gerechten Gevogelte, pasta, diverse visgerechten. Licht gekoeld uitstekend als genietwijn.
Wijnhuis Stoneburn Appellation Marlborough Alcohol 13.0 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top