Over deze wijn
Het fruit werd ‘s morgens vroeg, in alle koelte, geoogst en vervolgens onder zuurstofvrije omstandigheden verwerkt.
Na kneuzing en een licht persing kreeg het sap de tijd enigszins te klaren. De volgende dag werd het nog wat troebele sap overgebracht en voldoende opgewarmd om de vergisting op gang te brengen. Er werd met geselecteerde giststammen gewerkt om het fruitige karakter optimaal tot uitdrukking te brengen. Na de vergisting bleef de jonge wijn nog 10 weken rijpen op de fine ‘lie’ voor meet textuur, om vervolgens op het wijngoed zelf te worden gebotteld.
Helder groengeel.
Intense aroma’s van tropisch fruit, citrus en steenfruit met daarnaast gemaaid gras en de kenmerkende groene kruidigheid.
In de mond veel structuur, met een licht peperige ondertoon en een verfrissende, goed nahangende afdronk.
De Stoneburn wijngaarden zijn in 1989 aangeplant in Wairau Valley, Marlborough. De bodem is een oude rivierbedding. Rotsachtig met leem eronder waardoor het fruit zeer veel smaak krijgt. De wijngaarden zijn Stoneburn genoemd om het rotsachtige karakter van de bodem te reflecteren.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.