Door naar content
STONEBURN Sauvignon Blanc

Over deze wijn

Het fruit werd ‘s morgens vroeg, in alle koelte, geoogst en vervolgens onder zuurstofvrije omstandigheden verwerkt.

Na kneuzing en een licht persing kreeg het sap de tijd enigszins te klaren. De volgende dag werd het nog wat troebele sap overgebracht en voldoende opgewarmd om de vergisting op gang te brengen. Er werd met geselecteerde giststammen gewerkt om het fruitige karakter optimaal tot uitdrukking te brengen. Na de vergisting bleef de jonge wijn nog 10 weken rijpen op de fine ‘lie’ voor meet textuur, om vervolgens op het wijngoed zelf te worden gebotteld.

Helder groengeel.

Intense aroma’s van tropisch fruit, citrus en steenfruit met daarnaast gemaaid gras en de kenmerkende groene kruidigheid.

In de mond veel structuur, met een licht peperige ondertoon en een verfrissende, goed nahangende afdronk.

De Stoneburn wijngaarden zijn in 1989 aangeplant in Wairau Valley, Marlborough. De bodem is een oude rivierbedding. Rotsachtig met leem eronder waardoor het fruit zeer veel smaak krijgt. De wijngaarden zijn Stoneburn genoemd om het rotsachtige karakter van de bodem te reflecteren.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Druiven Sauvignon Blanc Jaargang 2022 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Aperitief, lichte visgerechten, salades, asperges.
Wijnhuis Stoneburn Appellation Marlborough Alcohol 13.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top