Door naar content
THE WHISTLER Imperial Stout Cask Finish Irish Whiskey

Over dit product

The Whistler Imperial Stout Cask Finish is een limited edition in de Whistler Cask Finish range. Slechts 3000 flessen worden er jaarlijks geproduceerd. Nieuwe Single Malt vaten worden gevuld met het bekroonde stoutbier Boyne Brewhouse Imperial Stout, waardoor het zijn prachtige rijke smaken meegeeft aan het hout van het vat. Vervolgens worden deze 'gekruide' vaten opnieuw gevuld met een blend van Irish Malt en Single Grain whisky's, welke diepe tonen van gebrande koffie en cacaobonen krijgen. De blend bestaat uit 50% wheat whiskey, 35% malt whiskey en 15% grain whiskey. De whiskey wordt voor minstens vier jaar in ex-bourbon vaten gerijpt, waarna het een finish van minimaal zes maanden krijgt in de Imperial Stout vaten. Drie keer gedistilleerd, non-chill filtered en in zijn natuurlijke kleur.

Proefnotities:
Neus: Donkere besjes met een hint bittere koffie en romige cacao. 
Smaak: De romigheid van de cacao zet zich door naar de smaak, waarbij het prachtig gecombineerd wordt met subtiele koffie tonen en een hint karamel.
Afdronk: Lang, subtiel en romig.

Over de producent The Whistler

The Whistler wordt geproduceerd op de Boann Distillery, een familiebedrijf welke is opgericht door Patrick and Marie Cooney. Het is altijd al hun droom geweest om een eigen Ierse whiskey de creëren en te distilleren. Deze droom maken ze nu waar in het hart van de Boyne Valley, waar ze mooie whiskeys met een uitgesproken karakter produceren. Van malen tot distilleren, rijpen en bottelen, alles wordt gedaan in de rust van de unieke familie distilleerderij. 

Met behulp van eigen bronwater, afkomstig uit de Boyne Valley, en lokale Ierse gerst worden de whiskeys gemaakt. De onderscheidende pot stills op de distilleerderij zijn speciaal ontworpen om zowel traditionele methodes alsook moderne technieken toe te kunnen passen. Door deze methodes te combineren, produceren ze een pure spirit met een geweldig karakter welke op een unieke wijze zijn 'sense of place' weergeeft - een unieke en eigentijdse spirit met een unieke herkomst. 

Het rijpen van de spirits wordt alleen in de beste eikenhouten vaten gedaan en vindt plaats in de kelder en op maat gemaakt magazijn, uiteraard onder het oog van het team. Bottelen gebeurt ook in eigen beheer, waardoor ze bij de Boann Distillery het hele proces, van graan tot glas, onder eigen controle hebben. 

De naam 'The Whistler' komt door Patrick Cooney en zoon James Cooney, welke beide enthousiaste fluitspelers zijn. Ze staan erom bekend gasten tijdens feestjes te verassen met vertolkingen van Ierse volksliedjes en soms zelfs enkele moderne krakers. Het merk is dan ook zo genoemd ter ere van oprichter Pat, want hij is ook daadwerkelijk 'The Whistler'.  


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Ierland Alcohol 43.0 Subgroep Whisky
Producent The Whistler Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2021
30 okt 2021 - 01 nov 2021

The Art of Drinks 2021

The Art of Drinks vindt plaats van zaterdag 30 oktober tot en met maandag 1 november 2021.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top