Door naar content

Nieuw in het assortiment: Hunter’s Grüner Veltliner

07 januari 2022

We hebben er even op moeten wachten, maar hij is dan eindelijk binnen: de Grüner Veltliner van ons wijnhuis Hunter’s Wines uit Marlborough. Dit is een aanvulling op de Sauvignon Blanc, Riesling en Pinot Noir die al in ons assortiment zitten en op voorraad zijn.

Als je aan Grüner Veltliner denkt, dan schiet wellicht Oostenrijk als eerste in je gedachten, maar uit Nieuw Zeeland komen er ook heerlijke exemplaren, zoals deze!

Over de wijn

De druiven zijn afkomstig uit één perceel in Rapaura. Rapaura is een subregio van Marlborough. Na persing van hele trossen (inclusief de steel) wordt het sap vergist in eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog 10 maanden op de 'fijne lie' in de eikenhouten vaten.

Het resultaat is een elegante en veelzijdige Grüner Veltliner met aroma's van wit steenfruit, citrus en florale tonen. In de mond is de wijn fris en geconcentreerd met tonen van nectarine, rijpe peer en een vleugje gebrande noten. Door de subtiele houtrijping is de afdronk rond en licht vettig.

Over Hunter’s Wines

Hunter's uit Marlborough heeft de reputatie dat ze jaar in jaar uit wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. De drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaresse Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt en in 1984 was hij zelfs de eerste die Nieuw-Zeelandse wijnen in Europa onder de aandacht bracht. Op 37-jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, waarop Jane besloot zijn werk voort te zetten. Door haar doorzettingsvermogen en vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland.

Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf wat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast. De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken om aan alle eisen van "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.

Over Marlborough

Marlborough is één van de, zo niet de bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Marlborough ligt in het noordoosten van het Zuidereiland. De ligging van dit wijngebied is uniek te noemen. Het is gelegen aan de oceaan en omringd door drie bergketens. De oceaan heeft een matigende invloed, waardoor de druiven heel geleidelijk hun kleur- en geurstoffen ontwikkelen en hun zuren behouden. De bergen in het noorden beschermen de wijnstokken tegen de harde noordwestenwind. De bergen in het zuiden bieden beschutting tegen de koude wind vanaf Antarctica. De bergen in het westen voorkomen dat het te nat wordt in Marlborough.

Back to top