Door naar content

Smaakvol Whisky Festival Zwolle 2022

23 maart 2022

Op zondagmiddag 20 maart 2022 organiseerde Mitra Assendorp alweer de 9e editie van het Whisky Festival Zwolle. Het festival vond traditiegetrouw plaats in het supportershome van PEC Zwolle. Het werd een smaakvolle middag, waarbij de bezoekers whisky’s vanuit de hele wereld konden proeven.

Scotch en wereld whisky’s van De Monnik Dranken

Natuurlijk was De Monnik Dranken ook aanwezig met een mooi assortiment whisky’s. Veel Schotse whisky’s, maar ook wereld whisky’s als Amrut uit India, Kavalan uit Japan en Mars Whisky uit Japan stonden klaar om geproefd te worden.

Loch Lomond Whisky's

Het publiek in Zwolle was gevarieerd, maar zowel bij de beginnende als de gevorderde whiskydrinkers stonden de whisky’s van Loch Lomond volop in de belangstelling.

Het bijzondere aan deze distilleerderij is dat men over 4 verschillende distilleerketels beschikt. Daardoor kan men maar liefst 8 verschillende stijlen whisky maken. Iets dat uniek is in Schotland.

Loch Lomond Single Grain op Whisky Festival Zwolle 2022

Verschillende stijlen whisky

Loch Lomond Single Grain

Bij Loch Lomond maakt men naast single malt whisky ook single grain whisky. Deze whisky wordt – net als een single malt - enkel en alleen gemaakt van gemoute gerst.

Het verschil is dat de whisky wordt gedistilleerd in een Coffee Still en niet in een Pot Still.

Naast de gewone single grain whisky produceert men aan de boorden van het meer Loch Lomond ook nog een peated single grain whisky en dat is helemaal een zeldzaamheid!

Lees hier waarom Loch Lomond Whisky tot de vijf snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld hoort:

Meer over Loch Lomond Whisky

The GlenAllachie van Billy Walker geproefd in Zwolle

Billy Walker, een grootheid in de whiskywereld

The GlenAllachie

Er was ook veel belangstelling voor de whisky’s van The GlenAllachie. De distilleerderij werd in 1967 opgericht ligt centraal in de Speyside. Bijna alle whisky die hier werd geproduceerd verdween in diverse bekende blends.

Totdat whiskylegende Billy Walker de distilleerderij in 2017 overnam. De focus ligt sindsdien op single malt whisky waarbij er op regelmatige basis bijzondere single cask bottelingen worden uitgebracht, zoals de Virgin Oak Series.

In korte tijd heeft The GlenAllachie de harten van menig whiskyliefhebber veroverd en ook in Zwolle was men lovend over de whisky’s van Billy Walker en zijn team!

Amrut Indian Single Malt Whisky 'ontdekking' op Whisky Festival Zwolle 2022

Eerste single malt whisky uit India

Amrut Indian Single Malt Whisky

Het mooie aan festivals als deze in Zwolle is dat whiskyliefhebbers onderling veel whisky’s bespreken en samen proeven. Het komt dan ook regelmatig voor dat bezoekers zich bij de stand melden en zeggen “Ik heb gehoord dat ik die en die whisky eens moet proberen”.

De Amrut Indian Single Malt Whisky is zo'n whisky. Vandaag de dag kijken we niet vreemd op van een single malt whisky uit India, maar deze whisky heeft in 2004 het pad geëffend voor al die andere whisky’s uit India.

Voor velen was Amrut een heerlijke ‘ontdekking’ op deze mooie en smaakvolle whiskymiddag in Zwolle. Waarom men in het extreem warme en vochtige Bangalore in staat is om kwalitatief uitstekende whisky’s te maken leest u hier:

Meer over Amrut Indian Single Malt Whisky

Mitra Assendorp bedankt!

Bedankt

Van Blauwvinger naar (Blue) Curaçao

Langs deze weg willen wij Jaco en het team van Mitra Assendorp bedanken voor de organisatie van dit zeer geslaagde whiskyfestival!

Mitra Assendorp

De Mitra van Jaco Schaap aan de Assendorperstraat is een begrip in Zwolle. De drankenspeciaalzaak heeft een uitgebreid assortiment aan wijn, whisky, bier en sterke drank.

Back to top