Door naar content

Batch 9 van populaire GlenAllachie 10 YO Cask Strength in aantocht

14 april 2023

Binnenkort is alweer de 9e batch van GlenAllachie 10 YO verkrijgbaar bij De Monnik Dranken. Deze 10 jaar oude cask strength-serie van GlenAllachie is ongelofelijk populair en gewild geworden nadat batch 4 werd uitgeroepen tot ‘World’s Best Single Malt’. Sindsdien kijken whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld reikhalzend uit naar de eerstvolgende release.

Batch #9

De populariteit van batch #4 betekende dat de verwachtingen voor batch #9 hooggespannen waren. Het goede nieuws is dat deze whisky alle verwachtingen heeft overtroffen. De vakmensen bij de distilleerderij van GlenAllachie hebben wederom bewezen ware meesters te zijn in het creëren van een fantastische single malt whisky.

Hout

Billy Walker heeft – met zijn ruim 50 jaar ervaring in de whiskyindustrie – een enorme passie voor houtmanagement ontwikkeld. Dat is bij deze 9e uitgave van GlenAllachie 10 YO weer op sublieme wijze naar voren gekomen.

Deze honingzoete whisky heeft gerijpt op de beste eikenhouten vaten en volgens Billy Walker benadert deze batch perfectie!

Sherry-invloeden

De 10 jaar oude GlenAllachie is een huwelijk van spirit die heeft gerijpt op Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten in combinatie met Rioja-barriques en medium gebrande Amerikaanse Virgin Oak-vaten.

Hierdoor ontstaat een whisky met klassieke tonen van sherry van weelderige chocolade en gedroogd fruit in combinatie met zoete specerijen en rode bessen. De whisky is gebotteld op een natuurlijke vatsterkte van 58,1%.

Proefnotities GlenAllachie 10 YO Cask Strength Batch nr 9

GlenAllachie 10 YO Cask Strength Batch #9 58,1%

Proefnotities

Kleur

Mahonie

Neus

Rijpe rode bessen, hazelnoten, heidehoning, fruit, kaneel en gember.

Smaak

Donkere chocolade, honing, gekaramelliseerde demerarasuiker, stroop, mokka en gember.

Afdronk

Pruimen en toffee.

 

Bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat er vanaf ongeveer week 17 uitgeleverd kan worden. Het betreft een whisky met beperkte oplage en derhalve geldt: OP=OP!

106827 GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #9 58,1% 0,70 ltr

 

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Back to top