Door naar content

GlenAllachie 12 Years Old Moscatel Finish

10 augustus 2023

Billy Walker – eigenaar van The GlenAllachie Distillery – heeft een werkelijk fantastisch beroep. Vrijwel dagelijks selecteert hij de meest geweldige whiskyvaten en beoordeelt – samen met zijn team – wat de mogelijkheden zijn.

Wood Finish Serie

Met enige regelmaat komt er vanuit de Speyside een gelimiteerde hoeveelheid flessen beschikbaar voor de Nederlandse markt. Dit keer heeft De Monnik Dranken de GlenAllachie 12 Years Old Moscatel Finish mogen ontvangen.

Deze whisky maakt onderdeel uit van de Wood Finish Serie. Billy Walker heeft een uitgebreid netwerk met gespecialiseerde producenten over de hele wereld. Zo komt hij aan vaten van topkwaliteit en deze vaten verrijken de ‘GlenAllachie-spirit’ op voortreffelijke wijze.

Moscatel Finish

Deze heerlijke fruitige whisky heeft meer dan 8 jaar gerijpt op premium Amerikaans eiken ex—bourbonvaten. Voor extra complexiteit is de spirit vervolgens overgebracht naar zorgvuldig geselecteerde moscatel-vaten. Daar heeft de whisky vervolgens nog eens 42 maanden in gerijpt.

Deze Moscatel vaten, afkomstig uit Portugal, voegen florale aroma's toe en zorgen voor een zijdezachte textuur. Met opvallende tonen van zuur fruit en rijke toffee, is deze bronskleurige malt whisky een ware traktatie voor de smaakpapillen.

The GlenAllachie 12 Years Old Moscatel Finish

The GlenAllachie 12 Years Old Moscatel Finish

Proefnotities

Kleur

Goudbrons

Neus

Oranjebloesem, heidehoning en citrus, aangevuld met tonen van grapefruit, butterscotch en toffee.

Smaak

Pure chocolade, druivenmost en pruimenjam, gevolgd door tonen van boomgaardvruchten, kaneel, honingraat.

Afdronk

Gember en butterscotch

Bestelinformatie

De verkoop van GlenAllachie 12 Years Old Moscatel Finish verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 106991 GlenAllachie 12 Years Old Moscatel Finish

• Uitlevering vanaf medio week 34.
• OP = OP!

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Speyside Single Malt Whisky

Meer over GlenAllachie

Award winning

Het harde werk van Billy Walker en zijn team is in de afgelopen jaren regelmatig beloond.

Zo ontving The GlenAllachie in 2019 de titel Scottish Whisky Distillery of the Year en werd Billy in 2020 door Icons of Whisky verkozen tot Master Distiller of the Year.

Daarnaast werd GlenAllachie Batch #4 tijdens de World Whisky Awards 2021 uitgeroepen tot 's werelds beste single malt whisky.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Vacature Junior Brand Manager Wine
20 februari 2024

Vacature Junior Brand Manager Wine

Ter uitbreiding van ons Brand Management Wine team, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte Junior Brand Manager Wine.

Back to top