Door naar content

Hellyers Road krijgt warm welkom op koude avond in Hellevoetsluis

14 december 2023

Op een koude avond in Hellevoetsluis voorzag Hellyers Pinot Noir de whiskyliefhebbers bij de Kerk aan de Dorpsstraat van warmte. Dit is niet het begin van een romantische kerstfilm, maar een waargebeurde reconstructie van ‘een rondje wereldwhisky’s’ onder leiding van Ronald Anneveldt.

Wereldwhisky’s

Op donderdag 7 december 2023 organiseerde Sjaak Breur van úw topSlijter Breur in de Kerk aan de Dorpsstraat een whiskyproeverij voor zijn omvangrijke klantenkring.

Sjaak had Ronald Anneveldt uitgenodigd voor een proeverij met whisky’s uit alle delen van de wereld. Via Japan, Taiwan en het interessante whiskyland Frankrijk, langs België en traditionele grootmachten Ierland en Schotland werd ook het Tasmaanse Hellyers Road geproefd in Hellevoetsluis.

De Pinot Noir verwarmde lichaam en geest van de aanwezige whiskyliefhebbers en was de grote favoriet van de avond.

Hellyers Road Pinot Noir Finish in Hellevoetsluis

Over Hellyers Road

Hellyers Road is dan ook een bijzondere distilleerderij. Het is de oudste operationele whiskydistilleerderij van Australië en de distilleerderij ligt aan de prachtige noordwestkust van Tasmanië.

Een uithoek in de wereld. Maar wel een uithoek waar de omgeving perfect is voor het maken van goede whisky van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Zuiver water en gerst uit Tasmanië

Zuiver water en hoge kwaliteit Tasmaans graan (voor de niet-geturfde whisky) zijn hier voldoende voorhanden. Het is niet voor niets dat Hellyers Road geregeld prijzen van internationale allure in de wacht weet te slepen.

Lees meer over Hellyers Road

Hellyers Road Pinot Noir Finish

Deze Hellyers Road variant rijpt eerst op klassieke bourbonvaten om vervolgens een finish te ondergaan op Australische wijnvaten waar pinot noir in heeft gezeten.

Bij Hellyers Road geeft men aan dat de whisky ‘alle complexe smaken van het Tasmaanse regenwoud oproept’. Dat sprak de whiskyliefhebbers in het ijskoude Hellevoetsluis wel aan.

Bij deze whisky combineren peperige en kruidige tonen van het eikenhout perfect met de duidelijk aanwezige smaak van rode wijn. In de afdronk blijft gebrande bramenjam lang hangen.

Line-up rondje wereld whisky's in Hellevoetsluis

De line-up in Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis kreeg men in totaal 7 whisky's te proeven uit 7 verschillende whiskylanden.

De line-up in Hellevoetsluis:
  • Mars Cosmo Japanese Whisky | Japan
  • Hellyers Road Pinot Noir Finish  | Tasmanië
  • Ninkasi Chardonay  | Frankrijk
  • Kavalan Triple Sherry Cask  | Taiwan
  • Filliers 10 YO Belgium Single Malt Whisky  | België
  • Waterford The Cuvee Single Malt Whisky  | Ierland
  • Loch Lomond 12 YO Inchmoan  | Schotland

Bedankt

Langs deze weg willen wij Sjaak Breur en alle aanwezige whiskyliefhebbers hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond.

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Bij De Monnik Dranken hebben we een uitgebreid assortiment gedistilleerde dranken. Deze importmerken komen vanuit alle delen van de wereld.

We hebben de afgelopen jaren niet alleen onze positie als whiskyimporteur kunnen verbeteren, maar ook rum, gin, cognac en brandy behoren tot ons portfolio.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top