Door naar content

The GlenAllachie 2012 Vintage Cuvée Wine Cask Finish

06 februari 2023

The GlenAllachie kondigt de komst van The GlenAllachie 2012 Vintage Cuvée Wine Cask Finish aan. Billy Walker heeft deze Cuvée gecreëerd als overtreffende trap van de succesvolle Wine Cask Finishes.

Cuvée

‘Cuvée’ is een term uit de wijnwereld en wordt gebruikt om te verwijzen naar een assemblage van meerdere druivensoorten. Bij GlenAllachie heeft men deze omschrijving op whisky toegepast door single malt whisky - gerijpt op wijnvaten van meerdere wijnhuizen - te blenden.

Beroemde wijnregio’s

Deze 9-jaar oude Cuvée is een huwelijk van whisky’s die gerijpt hebben op de beste wijnvaten uit beroemde wijnregio’s, zoals de Bordeaux, Languedoc en Valpolicella.

Smakenfestijn

Van de Languedoc-vaten wordt gezegd dat ze tonen van rood fruit, zoete specerijen en tuinkruiden aan de whisky geven. De vaten Recioto della Valpolicella uit het Italiaanse Verona ‘bieden’ rijpe kersen, kokosschaafsel, zoethout en frambozencoulis, terwijl de Premier Cru Classé uit de Bordeaux zwarte bes, espressokoffie en wilde truffel toevoegt aan de whisky.

Cuvée Wine Cask Finish

Billy Walker over de Cuvée

Billy Walker over The GlenAllachie 2012 Vintage Cuvée Wine Cask Finish:

“Als gepassioneerde wijnliefhebber was het bedenken van een Cuvée niets minder dan een droomproject.

Ik heb het geluk langdurige relaties te hebben met premium wijnproducenten in heel Europa. Dit heeft voor ons de deuren geopend om een whisky met complexe charme te creëren.

Als blender in hart en nieren, was het een zeer interessante uitdaging om wijnstijlen te identificeren die goed bij elkaar passen en daarmee onderscheidende kwaliteiten vast te leggen.

Men zegt weleens, ‘nooit druiven en graan mengen’, maar ik kan met zekerheid zeggen dat dit huwelijk een match made in heaven is.”

Proefnotities

Kleur: goud, brons.

Neus: vol oranjebloesem, espresso, marasquinkersen en kamperfoelie, met tonen van gekonfijte steenvruchten, hazelnoten, lavendel en kaneel.

Smaak: golven van donkere chocolade, rode bessen en gebrande koffiebonen, gevolgd door gekristalliseerde amandelen, bramen en sinaasappelschil.

Afdronk: gember en zoethout.

De whisky is in 2022 gebotteld op een alcoholpercentage van 48%, zonder toevoeging van kleurstoffen en non-chill filtered.

Bestelinformatie

De verkoop van The GlenAllachie 2012 Vintage Cuvée Wine Cask vindt plaats op intekening. De verwachting is dat wij vanaf week 8 kunnen uitleveren.

106750 GLENALLACHIE the Cuvee Wine Cask Finish 2012 0,70 ltr
Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Speyside Single Malt Whisky

Meer over GlenAllachie

Award winning

Het harde werk van Billy Walker en zijn team is in de afgelopen jaren regelmatig beloond.

Zo ontving The GlenAllachie in 2019 de titel Scottish Whisky Distillery of the Year en werd Billy in 2020 door Icons of Whisky verkozen tot Master Distiller of the Year.

Daarnaast werd GlenAllachie Batch #4 tijdens de World Whisky Awards 2021 uitgeroepen tot 's werelds beste single malt whisky.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Back to top