Door naar content

The GlenAllachie 10 YO Cuvée Wine Cask Batch 2

26 juli 2023

Begin 2023 werd The GlenAllachie Cuvée Batch 1 geïntroduceerd. Deze whisky werd wereldwijd goed ontvangen door de whiskyliefhebbers. Binnenkort komt batch 2 beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Cuvée Wine Cask Batch 2

Deze Cuvée Wine Cask Finish is onderdeel van The GlenAllachie Wine Series. Master Blender Billy Walker laat de spirit eerst rijpen in de beste Amerikaans eiken bourbonvaten. Daarna wordt de whisky overgeheveld naar Europese wijnvaten voor een tweede rijping.

Billy Walker staat bekend om zijn fantastische vatenmanagement en bij deze expressie is het hem gelukt om van vier bijzondere 'wine cask finishes' één ultieme expressie te creëren; The Cuvée Wine Cask Finish Batch 2.

Cuvée

‘Cuvée’ is een term uit de wijnwereld en wordt gebruikt om te verwijzen naar een assemblage van meerdere druivensoorten. Bij GlenAllachie heeft men deze omschrijving op whisky toegepast door single malt whisky - gerijpt op wijnvaten van meerdere wijnhuizen - te blenden.

Cask Flavour Profile GlenAllachie 10 YO Cuvee Wine Cask Batch 2

Cask Flavour Profile

Rode wijn van topkwaliteit

De tweede Cuvée - gebotteld in 2023 - is een harmonieus huwelijk van whisky’s die gerijpt hebben op barriques waar rode wijn van topkwaliteit in heeft gezeten.

Bordeaux & Languedoc

Deze vaten werden door Billy Walker zelf geselecteerd in de vooraanstaande wijnregio's Languedoc en Médoc.

Veneto en Toscane

In de Italiaanse wijnregio's Grattamacco en Recioto della Valpolicella werden vaten gevonden voor de honingsmaak die zo kenmerkend is voor de whisky's van GlenAllachie.

 

Billy Walker over het Cuvée-project

“Als blender in hart en nieren, was het een zeer interessante uitdaging om wijnstijlen te identificeren die goed bij elkaar passen en daarmee onderscheidende kwaliteiten vast te leggen. Men zegt weleens, ‘nooit druiven en graan mengen’..Maar ik kan met zekerheid zeggen dat dit huwelijk een match made in heaven is.”

Proefnotities The GlenAllachie 10 YO Cuvée Wine Cask Batch 2

The GlenAllachie 10 YO Cuvée Wine Cask Batch 2

Proefnotities

Kleur

Goud, rosé

Neus

Zeer fruitig, heidehoning en gedroogde rode bessen, met tonen van gember, gekarameliseerde koekjes en zachte kruiden.

Smaak

Boomgaardvruchten, sinaasappelschil en honingraat, gevolgd door tonen van pruimensiroop, vijgen en geglaceerde kersen, met een vleugje kaneel.

Afdronk

Gember en rode bessen.

Bestelinformatie

De verkoop van GlenAllachie Cuvée batch #2 verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 106943 GLENALLACHIE 10YO Cuvee Wine Cask #2

• Uitlevering vanaf medio week 32.
• OP = OP!

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Speyside Single Malt Whisky

Meer over GlenAllachie

Award winning

Het harde werk van Billy Walker en zijn team is in de afgelopen jaren regelmatig beloond.

Zo ontving The GlenAllachie in 2019 de titel Scottish Whisky Distillery of the Year en werd Billy in 2020 door Icons of Whisky verkozen tot Master Distiller of the Year.

Daarnaast werd GlenAllachie Batch #4 tijdens de World Whisky Awards 2021 uitgeroepen tot 's werelds beste single malt whisky.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Account Manager Slijterij en Wijnhandel Zuid-Nederland
28 juli 2023

Account Manager Slijterij en Wijnhandel Zuid-Nederland

Wij zijn we op zoek naar een Account Manager Slijterij en Wijnhandel (off-trade) in de regio Zuid-Nederland.

Vacature Directiesecretaresse
27 juli 2023

Vacature Directiesecretaresse

Wij zoeken een enthousiaste Directiesecretaresse met een hands on mentaliteit. In deze functie ondersteun je de directie in de breedste zin van het woord binnen ons familiebedrijf. Tevens ben je nauw betrokken bij onze afdeling personeelszaken. Kortom, veel uitdaging en verbondenheid met alle afdelingen binnen onze organisatie.

Parttime magazijnmedewerker (m/v) voor de ochtenduren
25 juli 2023

Parttime magazijnmedewerker (m/v) voor de ochtenduren

Wij zijn op zoek naar enkele (parttime) magazijnmedewerkers / orderpickers (m/v) voor ca. 18 uren per week in de ochtend op maandag-dinsdag-woensdag van 6.00 uur tot 12.45 uur.

Back to top