Door naar content

The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask

29 november 2023

The GlenAllachie heeft exclusief voor Nederland een Single Cask laten bottelen; The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask. Whiskylegende Billy Walker heeft, met zijn ruim 50 jaar ervaring, ditmaal gekozen voor een Pedro Ximénez Sherry Puncheon.

GlenAllachie Cask no. 807022

De whisky is op 25 juli 2011 gedistilleerd en heeft volledig gerijpt op deze Pedro Ximénez Sherry Puncheon. Na twaalf jaar heeft zich een fruitige en zoete whisky met een fluweelzachte textuur ontwikkeld.

Dit was het moment dat Billy Walker de tijd rijp achtte om de whisky te laten bottelen (op een vatsterkte van 61%). Hier zijn slechts 707 flessen uit voortgekomen en deze zijn door GlenAllachie exclusief beschikbaar gesteld voor de Nederlandse whiskyliefhebbers.

The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask

The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask

Proefnotities

Kleur

Walnoot

Geur

Kaneel, appel, heidehoning en vijgensiroop, met lichte tonen van stroop, mokka en karamel.

Smaak

Boomgaardfruit, honingraat en strooptaart.

Afdronk

Bramen, ananas en Schwarzwälder kirsch

 

Billy Walker over zijn Single Cask releases

“Selecting Single Casks is a very special part of my role as Master Distiller; each one has displayed distinctive characteristics that have set it apart from the rest. These unique whiskies merit being presented individually so as to capture this unique DNA.”

Het Perfecte Geschenk!

Niet geheel toevallig komt deze uitzonderlijke botteling vlak voor de feestdagen beschikbaar op de Nederlandse markt. Bij het ontvangen van deze whisky als geschenk zal dan ook zeker bij vrijwel elke whiskyliefhebber een grote glimlach op het gezicht verschijnen. Een prachtige fles, een heerlijke whisky en een elegante verpakking, perfect om tijdens de feestdagen van te genieten!

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

106930 | GLENALLACHIE 12YO PX Puncheon Single Cask (Cask Strength) The Netherlands 0,70 ltr

• Graag voor woensdag 6 december, 12:00 ’s middags de gewenste aantallen doorgeven.
• Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.
• Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 50.
• OP = OP!

 

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top