Door naar content

The GlenAllachie 10 YO Batch 10 in aantocht

05 oktober 2023

Vanuit The Valley of Rocks kondigt GlenAllachie alweer de 10e batch aan van The GlenAllachie 10 YO. Een mooie en smaakvolle mijlpaal voor de Speyside distilleerderij waar Billy Walker de scepter zwaait.

10 jaar oude cask strength-serie

Deze 10 jaar oude cask strength-serie van GlenAllachie is ongelofelijk populair en gewild geworden nadat batch 4 werd uitgeroepen tot ‘World’s Best Single Malt’. Sindsdien kijken whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld reikhalzend uit naar de eerstvolgende release.

Billy Walker

Billy Walker over de whisky: “Elke uitgave van onze 10-jarige cask strength belichaamt de koers die we volgen bij The GlenAllachie.”

Vatenmanagement

De tiende editie van deze zeer gewilde release is geheel volgens de filosofie van The GlenAllachie vervaardigt en prijkt met trots naast zijn bekroonde voorgangers. Samen demonstreren zij de impact van vatenbeheer van uitzonderlijke kwaliteit.

Overtreffen

Met de ambitie om de vorige editie te overtreffen, is Batch 10 een ware demonstratie van de kunst en expertise van Billy Walker en zijn team om elke druppel van dit vloeibare goud met meesterlijke zorg en aandacht te creëren.

Klassiek profiel

Om aan het klassieke sherryprofiel te komen heeft Billy Walker persoonlijk Pedro Ximénez- en Oloroso-vaten geselecteerd. Deze zijn samengevoegd met spirit die heeft gerijpt in rode wijn barriques en – medium getoaste - Amerikaanse virgin-oak-vaten.

Het resultaat

Het resultaat is een goed uitgebalanceerde, complexe malt whisky met kenmerkende tonen van donkere vruchten en lagen van verwarmende zoete specerijen.

Gepresenteerd in zijn puurste vorm op natuurlijke vatsterkte van 58,6%, zonder toegevoegde kleurstoffen of koudefiltratie.

Proefnotities GlenAllachie 10 YO Cask Strength Batch nr 10

Proefnotities

Kleur

Mahonie

Neus

Golven van honingraat, sinaasappelschil en stroop, met vijgensiroop, mokka en gestoofd boomgaardfruit, gevolgd door kaneel en butterscotch.

Smaak

Overvloed aan cacao, heidehoning en bakkruiden, gevolgd door gedroogde rode bessen en bosbessentaart.

Afdronk

Maraschino-kersen en anijs.

 

Bestelinformatie

  • De allocatie van deze eerste lading verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.
  • Het betreft een nieuwe batch binnen de core range. Door in te tekenen kunt u aanspraak maken op de eerste flessen.
  • Graag uiterlijk woensdag 18 oktober 2023 om 12:00 uur ‘s middags de gewenste aantallen doorgeven.
  • Wij kunnen niet garanderen dat u in de eerste instantie de gewenste aantallen zult ontvangen.
  • Uitleveren waarschijnlijk vanaf week 43.
105552 GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #10 58,6% 0,70 ltr

 

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top