Door naar content

The GlenAllachie Wine Cask Series Batch 2

24 oktober 2023

Billy Walker en zijn team hebben een nieuwe batch van de ‘Wine Cask Series’ uitgebracht. Deze uitgave bevat drie ultieme finishes op rode wijnvaten uit Portugal, Italië en Frankrijk.

Wine Cask Series

Het rijpen van whisky op wijnvaten is nog steeds een experimentele aangelegenheid. Het is een uitdaging die de levende whiskylegende Billy Walker graag aangaat.

Dankzij zijn enorme netwerk heeft Billy Walker de mogelijkheid om de beste vaten van wereldberoemde wijnhuizen aan te schaffen. Ook batch 2 van de ‘Wine Cask Series’ is daar weer een mooi voorbeeld van.

Batch 2 Wine Cask Series

Deze serie bestaat uit 9, 10 en 11 jaar oude Speyside single malt whisky die eerst heeft gerijpt op Amerikaans eikenhouten bourbonvaten.

Vervolgens ondergaat de whisky een extra rijping van ruim twee jaar op rode wijnvaten uit Portugal, Italië en Frankrijk.

Door deze finish op rode wijnvaten krijgen de whisky’s de onderscheidende smaak waar de ‘Wine Cask Series’ om bekend staan.

  • The GlenAllachie 9 Years Old Douro Valley
  • The GlenAllachie 10 Years Old Grattamacco
  • The GlenAllachie 11 Years Old Premier Cru Classé
The GlenAllachie 9 Years Old Douro Valley

The GlenAllachie 9 Years Old Douro Valley

Deze 9 jaar oude whisky heeft een finish van meer dan 2 jaar ondergaan op rode wijn barriques uit de Douro-Vallei. De vallei, gelegen in het hart van Portugal, is één van 's werelds oudste beschermde wijngebieden en werd opgericht in 1756.

Met de hoogste wijnclassificatie van het land, bekend als Denominação de Origem Controlada (DOC), is deze historische regio een belangrijke producent van krachtige en karaktervolle rode wijnen.

De zorgvuldig geselecteerde vaten, in combinatie met de Speyside-mout, hebben deze whisky een rijke kleur en smaak verleend.

 

 

Proefnotities

Kleur

Rijke roodbruine kleur van sequoia bomen.

Neus

Golven van pruimenjam, clementines en gedroogde rode bessen, met tonen van heidehoning en vanillekruiden.

Smaak

Volle smaak van gedroogde abrikozen, heidehoning en gekristalliseerd fruit.

Afdronk

Rijp zwart fruit, butterscotch en kaneelkruiden.

The GlenAllachie 10 Years Old Grattamacco

The GlenAllachie 10 Years Old Grattamacco

Deze 10 jaar oude whisky heeft een finish van meer dan 2 jaar ondergaan op rode wijn barriques afkomstig van het Grattamacco landgoed, gelegen in het beroemde Bolgheri-gebied van Toscane.

Op dit landgoed worden wijnen geproduceerd met een kenmerkende en elegante stijl. Als aanvulling op de fruitige Speyside whisky heeft de rijping in deze barriques een smaak gecreëerd die rijk is aan sappige zwarte bessen en zoete tannines.

 

 

 

Proefnotities

Kleur

Rijke roodbruine kleur van sequoia bomen.

Neus

Golven van pruimenjam, clementines en gedroogde rode bessen, met tonen van heidehoning en vanillekruiden.

Smaak

Volle smaak van gedroogde abrikozen, heidehoning en gekristalliseerd fruit.

Afdronk

Rijp zwart fruit, butterscotch en kaneelkruiden.

The GlenAllachie 11 Years Old Premier Cru Classé

The GlenAllachie 11 Years Old Premier Cru Classé

Deze 11 jaar oude whisky heeft een finish van meer dan 2 jaar ondergaan op Franse eikenhouten barriques afkomstig van één van de slechts vijf Premier Cru Classé châteaux in het wereldberoemde wijngebied Bordeaux.

Dit château behoort tot de officiële classificatie van Bordeaux-wijnen en deze worden beschouwd als wijnen van de hoogste kwaliteit en smaak.

Deze rijping op vaten waarin voorheen volle rode wijn werden bewaard, heeft gezorgd voor een honingzoete whisky met diepe tonen van zwarte kers en zachte espresso.

 

 

 

Proefnotities

Kleur

Brons

Neus

Zoete geur van butterscotch, zwarte bessen en heidehoning, met een vleugje boomgaardfruit en sinaasappelschillen.

Smaak

Lagen van honingraat, zwart fruit en pure chocolade, gevolgd door koffie, truffel en kaneel.

Afdronk

Een afdronk met crème de cassis en gember.

 

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

105585 | GLENALLACHIE 9yo Douro Valley finish 48% 0,70 ltr
105586 | GLENALLACHIE 10yo Grattamacco finish 48% 0,70 ltr
105587 | GLENALLACHIE 11yo Premier Cru Classé finish 48% 0,70 ltr


• Graag voor woensdag 8 november, 12:00 ’s middags de gewenste aantallen doorgeven.
• Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.
• Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 46.
• OP = OP!

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top