Door naar content

Waterford populair op Woudenberg Whisky Event 2024 in Wageningen

24 april 2024

Op zaterdag 20 april 2024 vond alweer de 18e editie van Woudenberg Whisky Event plaats. Ruim 850 enthousiaste whiskyliefhebbers maakten er in Schouwburg Junushoff een heerlijke en smaakvolle dag van.

Namens De Monnik Dranken waren Ronald Anneveldt en Kris Krabbe aanwezig. Ze brachten een prachtige selectie whisky's mee, waarbij het geen verrassing was dat de whisky's van Waterford in Wageningen bijzonder populair waren.

WUR & Waterford

De whisky’s van Waterford komen uit het zuidoosten van Ierland. Bij de distilleerderij van Mark Reynier – een grootheid in de wereld van whisky – staat ‘terroir’ centraal. Het hele traject van whisky maken wordt nauwkeurig en wetenschappelijk vastgelegd doormiddel van de ‘Téireoir Code’.

Deze benadering van whisky maken sloeg erg aan bij het relatief jonge whisky-publiek in Wageningen. Onder de bezoekers waren dan ook de nodige studenten van de Wageningen University & Research (WUR).

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research

Autoriteit

Deze universiteit is een autoriteit op het gebied van voeding, gezondheid, leefomgeving en agrarische wetenschappen en staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van landbouw, voedselproductie, voedseltechnologie, milieuwetenschappen en duurzame ontwikkeling.

Kennis en innovatie

De Wageningen University & Research speelt een cruciale rol in het bevorderen van kennis en innovatie op het gebied van landbouw en milieu en draagt bij aan het creëren van een duurzame toekomst voor de planeet en haar bewoners.

Terroir

De link tussen Wageningen University & Research (WUR) en Waterford Whisky ligt in hun gedeelde focus op 'terroir'. WUR richt zich op de invloed van lokale omstandigheden op landbouw en voedselproductie, terwijl Waterford Whisky deze filosofie toepast op whisky, waarbij ze laten zien dat de unieke smaak van hun whisky's wordt beïnvloed door bodem en klimaat.

Waterford Argot en Peated Fenniscourt op Woudenberg Whisky Event 2024

Over Waterford Whisky

Waterford is een eigenzinnige (men schrijft bijvoorbeeld whisky zonder e) distilleerderij uit het zuidoosten van Ierland. Aan de oevers van ‘River Suir’ staat het effect van terroir op de smaak van de whisky centraal.

Men werkt nauw samen met lokale boeren en brengt het productieproces vanaf de boerderij tot het bottelen geheel in kaart. Via een bijzonder uitgebreid systeem wordt de opbrengst van iedere oogst uitgebreid behandeld, dit is terug te zien via – de hiervoor genoemde – Téireoir Code.

Het uiteindelijke doel van Mark Reynier en zijn team is om de meest smaakvolle whisky ter wereld te produceren. In Wageningen kon men alvast genieten van de Cuvée Argot en Peated Fenniscourt.

Schotse whisky’s

Naast de whisky’s van Waterford hadden Ronald en Kris ook een aantal Schotse whisky’s meegenomen; The GlenAllachie, Meikle Toir, anCnoc, Balblair, Old Pulteney, Old Ballantruan, Loch Lomond, Glen Scotia, Glengoyne, Tamdhu en Smokehead.

anCnoc en Balblair

Kris over de favoriete whisky’s op het Woudenberg Whisky Event: “Het viel op dat met name de wat jongere vrouwelijke whiskyliefhebbers veel interesse hadden in anCnoc en Balblair.”

Ronald vult aan: “anCnoc staat bekend om zijn lichte en fruitige aroma's, terwijl Balblair indruk maakt met zijn complexe en gebalanceerde profiel.

Deze whisky's bieden een plezierige drinkervaring zonder overweldigend te zijn, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel beginnende als ervaren whiskydrinkers.

Bovendien spreken de subtiele nuances en karaktervolle smaken van anCnoc en Balblair de verfijnde smaakvoorkeuren van veel jonge vrouwelijke whiskyliefhebbers aan.”

Bedankt

Langs deze weg willen wij Woudenberg Dranken en Theater Junushoff bedanken voor de organisatie van dit zeer geslaagde festival.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top