Door naar content

The Epicurean Calvados Finish Limited Edition

19 augustus 2024

We zien regelmatig prachtige specials voorbijkomen van Douglas Laing & Co. Vaak gaat het dan om de merken Big Peat, Scallywag of Rock Island. Deze keer komt de onafhankelijke Schotse bottelaar met een limited edition van The Epicurean, gefinisht op calvadosvaten; fris en levendig tot in de laatste druppel!

Lowland

The Epicurean brengt een selectie van de beste Lowland Malts samen, afkomstig uit zowel het oosten als het westen van Schotland. De naam is een eerbetoon aan een rijke, maar ietwat brutale man uit Glasgow, die door zijn wilde avonturen altijd het lekkerste eten en de beste drams wist te vinden.

The Epicurean

Volgens de legende was The Epicurean in het Glasgow van de jaren '30 het stralende middelpunt van elk feest. Waar hij ook kwam om van een dram te genieten, werd hij omringd door bewonderaars en boeide hij hen met spannende verhalen.

Normandië & Lowlands

The Epicurean Calvados Finish is een unieke blend die de bloemige Lowland Malts uit Schotland combineert met de levendige tonen van boomgaardfruit, afkomstig van calvados uit Normandië in het noorden van Frankrijk.

A celebration of tradition, innovation, and unparalleled craftsmanship.
Calvados invloed

Calvados invloed

Door de afwerking in calvadosvaten wordt het frisse, levendige en citrusachtige smaakprofiel van The Epicurean naar nieuwe hoogten gebracht.

Dit resulteert in een harmonieuze mix van rijke houtnuances, knapperige appels, zoete sappige peren en warme toffee ondertonen.

Gebotteld op een alcoholpercentage van 48%, zonder koude filtratie en met behoud van de natuurlijke kleur, biedt deze whisky een uitzonderlijke ervaring.

Perfect om puur van te genieten of te verwerken in cocktails, waardoor elke gelegenheid bijzonder wordt.

Bestelinformatie

The Epicurean Calvados Finish is een exclusieve release met een wereldwijde oplage van 1.800 flessen. Voor de Nederlandse markt zijn 180 flessen beschikbaar. De allocatie verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

105855 THE EPICUREAN Calvados Finish Limited Edition 0,70 ltr
  • Verwachte uitlevering vanaf week 34
  • OP = OP
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

The Epicurean is een onderdeel van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Valentijn
Wilt u meer informatie over de whisky's van Douglas Laing? Neem dan contact op met Valentijn Klop.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top