Door naar content

The GlenAllachie komt met Ruby Port Cask Finish

18 juni 2024

Onlangs heeft The GlenAllachie zijn Wood Collection uitgebreid met een fantastische sherry-serie. Nu komt de Speyside-distilleerderij van Billy Walker met een nieuwe toevoeging aan deze Wood Collection; een 10 jaar oude Ruby Port Cask Finish. Deze smaakvolle whisky is exclusief beschikbaar voor de Europese whiskymarkt.

Master Distiller Billy Walker en zijn team staan bekend om de zorgvuldige analyse en monitoring van de langzaam rijpende whisky in de zestien pakhuizen van The GlenAllachie. Met aandacht voor detail zorgen zij ervoor dat de whisky de perfecte balans bereikt tussen invloed van hout en het karakter van de distilleerderij.

Zodra deze balans is bereikt, voorziet Billy elke fles van The GlenAllachie met trots van zijn naam, een garantie voor kwaliteit die wereldwijd wordt erkend.

Deze exclusieve botteling, speciaal geselecteerd voor de Europese markt, heeft een alcoholpercentage van 48%. De whisky behoudt zijn natuurlijke kleur en is niet koud gefilterd, waardoor het unieke karakter volledig tot zijn recht komt.

The GlenAllachie 10YO Ruby Port Cask Finish

Afkomstig uit de beroemde Douro-vallei in Portugal, staat Ruby Port bekend om zijn jeugdige en levendige fruitige profiel, dat hem onderscheidt van andere portstijlen.

De afwerking in hogsheads die eerder deze volle, versterkte port bevatten, heeft geleid tot een harmonieus karakter van bosfruit en het kenmerkende heidehoning-DNA van The GlenAllachie.

Opnieuw een schitterende 10 jaar oude botteling van The GlenAllachie, al zeggen we het zelf!

Strathearn

Proefnotities

Kleur

Roségoud

Neus

Sinaasappelschil, abrikozen en gekristalliseerde rode bessen, met tonen van gember, heidehoning en rijke pure chocolade.

Smaak

Frambozencoulis, gekristalliseerde honingraat en rood bessenijs, gevolgd door kaneel, gekonfijte kersen en mokka.

Afdronk

Mild en fruitig met tonen van zacht eikenhout- en levendige portinvloeden.

Bestelinformatie

De GlenAllachie Ruby Port Cask Finish is een gelimiteerde uitgave. Allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

109101 GLENALLACHIE 10YO Ruby Port Cask Finish 0,70 ltr

Verwachte uitlevering vanaf week 27.

OP=OP

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top