Door naar content

The GlenAllachie 12 Years Old Single Cask Bourbon Barrel

07 mei 2024

Deze twaalf jaar oude single cask botteling is door The GlenAllachie exclusief beschikbaar gesteld voor de Nederlandse markt. Het is een uitzonderlijke Speyside single malt whisky die heeft gerijpt op een bourbonvat en is gebotteld op een vatsterkte van 60,9%.

The GlenAllachie Single Casks

Elk vat dat in de magazijnen van The GlenAllachie, dat midden in de Speyside aan de voet van de Ben Rinnes ligt, wordt nauwkeurig gevolgd tijdens het hele rijpingstraject. Op deze manier kunnen Billy Walker en zijn team de whisky op exact het juiste moment bottelen.

Dit proces zorgt ervoor dat er zo nu en dan enkele verborgen juweeltjes worden gevonden: vaten die een bijzondere ontwikkeling ondergaan en onderscheidende kenmerken bezitten.

Deze unieke whisky’s verdienen het om individueel uitgebracht te worden en dat gebeurt met single cask bottelingen. Op deze manier komen de interessante nuances en buitengewone karakteristieken optimaal tot hun recht.

The GlenAllachie 12 YO Single Cask Bourbon Barrel – The Netherlands

The GlenAllachie 12 YO Single Cask Bourbon Barrel – The Netherlands

In Nederland is de lente aangebroken, met langere dagen en een prachtige groene natuur. Wanneer de zon verschijnt, lijkt alles en iedereen te stralen. Deze prachtige single cask botteling straalt net als de zon, met een warme gouden kleur die doet denken aan een zonsopkomst.

Vat 3277

Dit bijzondere vat is, onder toeziend oog van whiskylegende Billy Walker, exclusief geselecteerd voor de Nederlandse markt. De whisky heeft gerijpt op een ex-bourbonvat, is 12 jaar oud en werd in april 2024 op een vatsterkte van 60,9% gebotteld.

218 flessen

De opbrengst van het vat bestaat uit 218 flessen, waarbij de whisky vanzelfsprekend zijn natuurlijke kleur heeft behouden en er geen sprake is van koude filtratie.

Proefnotities

  • Kleur: gouden zonsopkomst.
  • Neus: vanille-ijs, kaneel en heidehoning, met tonen van brosse truffel en gekarameliseerde hazelnoot.
  • Smaak: zoet en een beetje ziltig, met rum- en rozijnenijs, gezouten karamel en honingraat.
  • Afdronk: lang met tonen van bakkruiden, geroosterde amandelen en Biscoff-koekjes.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

105787 | GLENALLACHIE 12YO Single Cask Bourbon Barrel - NL 0,70 ltr

• Uitlevering vindt plaats vanaf week 19.
• We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.
• Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top