Door naar content

Waterford The Cuvée Koffi 6 YO, een kleurrijke en koersbepalende whisky

02 mei 2024

Hoe creëer je de meest diepgaande natuurlijke whisky ter wereld? Met de introductie van de Cuvée Koffi probeert men bij Waterford deze vraag te beantwoorden. Deze 6 jaar oude complexe en kleurrijke whisky is de meest recente uitgave in het koersbepalende Cuvée Project van Waterford.

The Cuvée

De Cuvée Koffi is een assemblage van 24 verschillende Single Farm Origins, met elk hun eigen unieke terroir-afgeleide smaak. Deze smaken worden versterkt door vier verschillende vatsoorten:

  • First Fill American Oak (36%)
  • Virgin American Oak (17%)
  • Premium French Oak (21%)
  • Vin Doux Naturels (26%)

Het resultaat is een gelaagde whisky, vergelijkbaar met de beste wijnen uit de Champagne en de Bordeaux. Bovendien biedt Waterford – middels de Téireoir Code - totale traceerbaarheid en transparantie van veld tot vat.

Wat betekent ‘Koffi’?

Bij de ontwikkeling van de uitgave heeft Waterford samengewerkt met Franse kunstenaar Nathanaël Koffi. Nathanaël Koffi is een ster in de hedendaagse kunstscene en heeft samengewerkt met grote merken zoals Maison Kitsune, Moleskine en Adidas.

Hij creëerde een dynamisch en energiek kunstwerk om de complexiteit en gelaagdheid van Waterford over te brengen. Dit is hem overduidelijk gelukt! Het kunstwerk straalt levendigheid en vrolijkheid uit.

Naast het ontwerpen van het label, is de Franse kunstenaar Nathanaël Koffi ook naamgever van deze fles.

Proefnotities Waterford The Cuvée Koffi 6 YO

Proefnotities

Kleur

Amber

Neus

Witte peper, citroenschil, licht rokerige lapsang thee en diverse kruiden komen je tegemoet.

Smaak

Anijszaad, tabaksbladeren, zomers fruit en pavlova met aardbeien.

Afdronk

Lange, droge en kruidige afdronk waar aan het eind gedroogd fruit naar boven komt.

Bestelinformatie

De allocatie van de eerste lading Waterford Cuvee Koffi 6 YO verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

105825 | WATERFORD The Cuvee Koffi 6yo 50% 0,70 ltr

Uitlevering vanaf waarschijnlijk week 20, vervolgens is deze whisky vrij te bestellen.

Cuvée concept van Waterford

Cuvée concept

Voor het Cuvée Project hebben Mark Reynier en zijn team zich laten inspireren door de grote châteaus in Bordeaux.

Ze oogsten, distilleren en rijpen de Ierse gerst van verschillende boerderijen afzonderlijk, zodat elke 'Single Farm' editie een uniek smaakprofiel heeft dat wordt bepaald door het terroir van de plekken waar de gerst groeit.

Ultieme complexiteit

Door deze gegevens en smaakprofielen te verzamelen, heeft hoofddistillateur Ned Gahan nu de beschikking over een uitgebreide bibliotheek van smaken.

Door deze bouwstenen laag voor laag samen te voegen, kan hij de ultieme complexiteit creëren die samenkomt in de Cuvée bottelingen.

Téiror Code

Téireoir-code

Zoals bij elke botteling van Waterford is de whisky volledig traceerbaar via de unieke téireoir-code.

Ongekende hoeveelheid data

Door het invullen van de téireoir-code op de website van Waterford Whisky, krijgt men toegang tot een ongekende hoeveelheid data.

Transparantie

Van distilleerdatum tot het aantal geproduceerde flessen en van gerstsoorten tot het geluid van het productieproces: het biedt een transparante kijk in de keuken van Waterford.

Téireoir-code Cuvee Argot: CVKOFFI-01

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top