Door naar content
WATERFORD Ballyroe 1.1 50% Single Farm Single M. Whisky 0,70 WATERFORD Ballyroe 1.1 50% Single Farm Single M. Whisky 0,70 WATERFORD Ballyroe 1.1 50% Single Farm Single M. Whisky 0,70

Over dit product

An Baile Rua is de Keltische naam voor de Ballyroe Farm, wat ‘rode hoeve’ betekent. Simon Neville bewerkt hier al zo’n 40 jaar de akkers en graslanden. Het ligt zo’n 8 kilometer ten noorden van Wexford en op een steenworp afstand van The Blackwater – een 169 kilometer lange rivier, welke bekends staat als één van de beste plekke om zalm te vissen in Ierland. De grond van de boerderij van Simon is afgeleid van zand en modderstenen, wat zorgt voor een uitdagend terroir in drogere jaren, maar tegelijkertijd is het resultaat van de whisky fruitig en bloemig.

Deze whisky is de eerste editie van de eerste release afkomstig van de Ballyroe boerderij. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in februari 2021 en 4 jaar, 6 maanden en 30 dagen gerijpt. 

Vat samenstelling:
36% First Fill U.S.
21% Virgin U.S.
24% Premium French
19% Vin Doux Naturel

Proefnotities:
Kleur: Amberkleurige tint
Neus: Een midzomertuin in bloei. Tonen van marsepein, honing, heide, droge klei, rabarber, venkel, sinaasappelschil, gerst, sherry & rozenwater.
Smaak: Witte peper, sorbet, sinaasappelmarmelade, pure chocolade, gestoofde rabarber, Cherry cola, vers brood, paprika en kruidnagelsnoepjes.
Afdronk: Langdurig doorgaand, kruidig met tonen van donkere chocolade met sinaasappel.

Téiroir code:
F006E01-01

Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.

Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.

Beperkte beschikbaarheid. 

Land van herkomst Ierland Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Waterford Whisky Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top