Door naar content
WATERFORD Broomlands 1.1 50% Single Farm S.M. Whisky 0,70ltr WATERFORD Broomlands 1.1 50% Single Farm S.M. Whisky 0,70ltr WATERFORD Broomlands 1.1 50% Single Farm S.M. Whisky 0,70ltr

Over dit product

De prachtige en imposante 18e -eeuwse boerderij van de Brownes-familie in Broomlands, kijkt uit over de Urrin riviervallei en ligt in het zuidoosten van Ierland. De Atlantische kust ligt op het zuiden en de Ierse zee op het oosten. De 'Clonroche' bodem, waar de boerderij op ligt, bestaat uit klei en houdt veel vocht vast, wat het een zeer productief terroir maakt.   

Deze whisky is de eerste editie van de eerste release afkomstig van de Broomlands. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in juli 2020 en 3 jaar, 5 maanden en 27 dagen gerijpt.

Vat samenstelling:
41% First Fill U.S.
11% Virgin U.S.
37% Premium French
11% Vin Doux Naturel

Proefnotities:
Kleur: Abrikoos
Neus: Graankoekjes, bloemen, bloedsinaasappel, melkchocolade, groene druiven, frambozenjam, grapefruit en een hooischuur.
Smaak: Een ware BANG van kruiden en kruidnagel. Dit blijft hangen en ontwikkelt zicht tot prachtige zachte smaken.
Afdronk: Mout en een aanhoudende droogte met een kruidige tinteling.  

Téiroir code:
F026E01-01

Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.

Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.

Beperkte beschikbaarheid. 

Land van herkomst Ierland Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Waterford Whisky Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top