Door naar content
WATERFORD Biodynamic Luna 1.1 50% 0,70 ltr WATERFORD Biodynamic Luna 1.1 50% 0,70 ltr WATERFORD Biodynamic Luna 1.1 50% 0,70 ltr

Over dit product

Deze whisky in de Arcadian Series van Waterford is de allereeerste biodynamische whisky ter wereld! 

Biodynamische landbouw gaat verder dan de ‘gewone’ ecologische mindset. Het is landbouw op basis van eeuwenoude principes waarbij men rekening houdt met kosmische invloeden, zoals de invloed van de maan. De naam Luna is dan ook niet zomaar gekozen. Biodynamic Luna 1.1 heeft het Demeter keurmerk, een keurmerk waarbij biodynamische landbouw centraal staat. Dit betekent dat de whisky aan een reeks van normen en richtlijnen moet voldoen, om het keurmerk te krijgen.

Deze whisky is de eerste biodynamische whisky ter wereld. De gerst is afkomstig van de boerderijen van Trevor Harris, John McDonnell en Alan Mooney. Geoogst in de zomer van 2017, gedistilleerd in maart 2018, gebotteld in september 2021 en 3 jaar, 2 maanden en 1 dag gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen. 

Vat samenstelling:
35% First Fill U.S.
17% Virgin U.S.
26% Premium French
22% Vin Doux Naturel

Proefnotities:
Kleur: Abrikozen-goud. 
Neus: Pruimen, abrikozenjam, verse fruitsalade, koude koffie, citroentaart, verse aarde, bruine suiker en hooi op de grond na een regenbui.
Smaak: Kruiden op elk niveau van de smaakbeleving. Witte peper, kruidnagel, groene pepers, jalapenos, donkere chocolade, zoethout, grapefruit en muntthee.
Afdronk: Een lange, droge en kruidige afdronk met tonen van muntthee.

Téiroir code:
BD01E01-01

Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.

Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.

Land van herkomst Ierland Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Waterford Whisky Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top