Door naar content
Viña Los Vascos

Los Vascos

Een eerbetoon

Op de plaats waar zich nu Viña Los Vascos bevindt (Colchagua Vallei in Midden-Chili), werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Ontwikkelen aroma

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aroma potentieel te ontwikkelen.

Wijngaarden

Oorspronkelijk lagen de wijngaarden vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei, maar veel wijngaarden liggen nu op hellingen. Colchagua is beroemd om de kwaliteit van zijn cabernet sauvignon en speelt dus bij Los Vascos de hoofdrol, maar ook andere rassen als carmenère, syrah en malbec doen het hier uitstekend. En in de assemblage verlenen ze de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is, extra complexiteit en evenwicht. En omdat carmenère als een echte specialiteit van Chili wordt beschouwd is er nu ook een Carmenère Grande Réserve.

Klimaat-monitoring-systeem

Dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’ is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken. De houten vaten, waar de Grande Réserves en le Dix op rijpen, zijn voor een belangrijk deel afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rothschild in Pauillac.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top