Over deze wijn
Chagual is de lokale naam voor de Puya Chilensis, een inheemse plant die veelal groeit op de hellingen in Chili. Het spectaculaire bloemenhoofd van de plant kan meer dan 4 meter hoog worden, waardoor het silhouet ervan emblematisch is voor het landschap van Los Vascos. De plant belichaamt de holistische aanpak van Los Vascos, die van het hele wijngoed een ecosysteem wil maken, goed voor flora, fauna en haar werknemers. Dit is de reden dat de Chagual plant gekozen is als symbool voor de eerste biologische serie van Los Vascos.
De druiven voor deze biologische Chagual Cabernet Sauvignon zijn afkomstig uit wijngaarden in de vlakken delen in Peralillo (Colchagua Valley), waar de leem en kleirijke bodems, samen met de maritieme invloed, de productie van frisse en goed gebalanceerde druiven mogelijk maken.
Na het plukken ondergaan de druiven een maceratie van 15 dagen, om aroma’s, kleur en tannine te onttrekken. Na vergisting blijft de wijn enkele maanden in betonnen cuves voor botteling, om de frisheid en aromatische expressie te behouden. Het resultaat is een intens granaatrode wijn met aroma’s van rood & donker fruit, waaronder framboos en blauwe bessen. In de smaak elegant en fruitig, met een fijne tannine structuur en een zachte, licht kruidige afdronk.
De Chagual wijnen hebben geen capsule rond de hals van de fles, om de impact op het milieu te reduceren.
Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.
De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.
Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.
Gevogelte & varkensvlees, kruidige stoofpot
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.