Door naar content

Over deze wijn

Dit is de klassieke Los Vascos, een in elegante stijl gemaakte Cabernet uit Colchagua.

Intens robijnrood van kleur.

De geur is rijk aan fruit, met verse pruim, kers en rijpe framboos, gevolgd door een aangename vleug zwarte bes. De fruitaroma's mengen zich op harmonieuze wijze met de tonen van zoethout en witte peper.

De smaak is fris en sappig, met een opvallend goed evenwicht tussen alcohol, zuren en tannine. Dit is een wijn met een heel aantrekkelijke persoonlijkheid.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Land van herkomst Chili Druiven Cabernet sauvignon Appellation Colchagua Valley Alcohol 14.0 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite) Jaargang 2018 Serveertemperatuur 15 - 16 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Rundvlees, lamsvlees, belegen kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

19 & 20 sep 2021

DrankenbeurZ 2021

De DrankenbeurZ vindt plaats op 19 en 20 september 2021 in de Evenementenhal in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top