Door naar content
LOS VASCOS Chardonnay

Over deze wijn

Veruit het grootste deel van de druiven zijn afkomstig van het eigen wijngoed in Colchagua. Daarnaast zijn er voor een klein percentage langlopende contracten afgesloten met wijnbouwers in koelere gebieden als Casablanca, voor een extra frisse toets.

Deze wijn is lichtgeel van kleur.

De geur is rijk aan fruitaroma's zoals banaan, abrikoos, kruisbes, goudbes, kumquat en gele pruim, met accenten van komkommer, gele paprika en groene olijf.

De smaak is fris en romig, met een aangename zuiveltoon, zo typerend voor chardonnay.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Land van herkomst Chili Druiven Chardonnay Jaargang 2022 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Smaak Fruitig Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite) Appellation Colchagua Valley Alcohol 14.0 Groep Wijnen Gerechten Aperitief, vis, oesters, kip, milde kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot ‘The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top