Door naar content
LOS VASCOS Cromas Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Over deze wijn

De wijn heeft een rijping van 12 maanden op Frans eiken (20% nw). De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild.

De wijn is intens robijnrood van kleur.

Rijk van geur, met aroma's van vers rijp fruit, zoals framboos, kers en pruim, aangevuld met tonen van caramel, donkere chocolade, zwarte olijf en cederhout.

In de mond zorgen de stevige maar elegante tannines voor structuur en volume. Dit is een krachtige, expressieve wijn met een geweldige frisheid.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Land van herkomst Chili Druiven Cabernet sauvignonSyrahCarmenèreMalbec Appellation Colchagua Valley Alcohol 14.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite) Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 12 maand Frans eiken, w.v. 20% nieuw Groep Wijnen Gerechten Rundvlees, lamsvlees, wild, belegen kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top