Door naar content
ALVI'S DRIFT MCC Brut Nature

Over deze wijn

Brut Nature is mousserende wijn zonder toegevoegd suiker en deze is gemaakt volgens de Methode Cap Classique (MCC) met een tweede fermentatie op fles, net zoals in de Champagne streek. De Alvi's Drift MCC Brut Nature is gemaakt van chardonnay (70%) & pinot noir (30%). De chardonnay komt van kalkrijke bodems, aan de oevers van de Breede Rivier. De pinot noir groeit op leisteen, op noordwaarts gerichte hellingen. De druiven worden ‘s ochtends vroeg geplukt om de fijne zuren te behouden.

De druiven worden met de hand geplukt en als volledige trossen zacht geperst met de pneumatische pers. De most wordt onder lage temperaturen vergist om vervolgens 36 maanden op de lie te rijpen. Daarna ondergaat de wijn de 2de vergisting op fles. Na de dégorgement wordt geen suiker toegevoegd, waardoor de wijn zo zuiver mogelijk tot zijn recht komt. Het resultaat is een MCC met een fijne mousse en aroma's van appel, citrus en tonen van brioche. In de mond is de wijn fris, licht filmend, met goede zuren en een complexe, harmonieuze afdronk.

Over het wijnhuis Alvi's Drift

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven ChardonnayPinot Noir Serveertemperatuur 10 - 12 °C Smaak Droog Subgroep Mousserend Kleur Wit
Wijnhuis Alvi's Drift Appellation Worcester Alcohol 12.5 Groep Wijnen Gerechten

Aperitief, oesters, sushi, ceviche of flinterdun gesneden,gedroogde ham.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
08 jan 2024 - 11 jan 2024

Horecava

Van maandag 8 januari 2024 tot en met donderdag 11 januari 2024 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top