Door naar content
ALVI'S DRIFT Reserve Chardonnay

Over deze wijn

De trossen worden in z'n geheel geperst en het sap wordt in houten vaten vergist. Daarna rijpt de wijn 11 maanden op de fijne lies in Frans eikenvaten waar regelmatig battonage in plaatsvindt. De Reserve chardonnay wordt gemaakt in een Bourgondische stijl die complexiteit en bewaarpotentieel garandeert. De strobleke kleur en de geur van perzik maken al nieuwsgierig. De smaak is mondvullend, in balans en de tonen van citrus, witte chocolade en vanille blijven lang hangen. Het bewaarpotentieel is 2 tot 5 jaar .

Over het wijnhuis Alvi's Drift

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Chardonnay Jaargang 2019 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Houtlagering 11 maand Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Milde gekruide kip, eend, zeebaars, gebakken tong, tonijn.
Wijnhuis Alvi's Drift Appellation Worcester Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Hielander Whisky Festival
10 & 11 feb 2023

Hielander Whisky Festival

Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat 10 en 11 februari 2023 op voor een nieuwe editie. Noord-Holland heeft sinds 2011 haar eigen Whisky festival in de Grote Kerk in Alkmaar.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top