Door naar content
BIOREBE Merlot IGP Italia (BIO)

Over deze wijn

Een wijn met de uitgelezen aangename geur van rode vruchten. Soepel en harmonisch in smaak. Een zachte structuur met discrete tannines. Bij kamertemperatuur ontpopt zich het volle bouquet.

BIOLOGISCHE WIJN, d.w.z. een wijn van druiven die verbouwd zijn op gecertificeerde biologische wijze.

VEGAN, d.w.z. dat tijdens de bereiding van deze wijn, met name bij de klaring, géén produkten van dierlijke oorsprong zijn gebruikt.

Over het wijnhuis Peter Mertes

In 1924 is het wijnhuis Peter Mertes opgericht door de wijnmaker Peter Mertes. De onderneming werd opgericht in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel.
De familie van Mertes verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel, echter vond Peter Mertes het tijd worden om onder de familienaam Mertes te gaan produceren.
De basis van zijn kwaliteitswijnen is ontstaan tussen de bekende wijngebieden Bernkastel en Piesport aan de Moezel.
In de vijftiger jaren werd de aanbouw uitgebreid onder leiding van de schoonzoon Dr. Gustav Willkomm in de bekende gebieden aan de Rijn (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later in Pfalz.
Tien jaar later werd het assortiment uitgebreid met wijnen uit de Rheingau. Vandaag vindt men de wijnen in alle delen van Duitsland en in vele landen over de gehele wereld.
De visie van destijds die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel, de meest optimale prijs kwaliteit blijven leveren en garanderen.
Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf van enkele honderden medewerkers. Peter Mertes wordt inmiddels vertegenwoordigd in bijna 60 landen over de gehele wereld.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Merlot Jaargang 2023 Serveertemperatuur 15⁰-16⁰C Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Peter Mertes Appellation Puglia Alcohol 13.0 Groep Wijnen Gerechten

Rood vlees, krachtige gerechten, Mediterrane keuken.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top