Door naar content
CORAZON Tequila Blanco 40% 0,70 ltr

Over dit product

Corazón Blanco is een ongerijpte tequila welke bijna gelijk na de distillatie wordt gebotteld.
In 2019 won Corazón Tequila Blanco de award 'Best Blanco' op de World Tequila Awards.

Proefnotities:
Kleur: Zilver
Neus: Een indrukwekkende explosie van gebakken ananas, geroosterde jalapeño en sinaasappelschil. 
Smaak: Het smaakpalet heeft een minerale toon en een mondvullende, romige textuur welke leidt naar een verkwikkende en kruidige afdronk. 

Serveersuggestie:
Corazon Tequila Margarita

Over de producent Corazón Tequila

Middenin de hooglanden van Jalisco in Mexico, ligt Casa San Matias. Al meer dan 130 jaar is dit een prachtig familiebedrijf en stokerij waar eigenaresse Carmen Villareal toezicht houdt op het team en de productie van alle Corazón Tequilas. Elk onderdeel van het proces vindt hier plaats: van de oogst van de agave tot het bottelen van de spirit. Ze blijven trouw aan het originele familierecept en de prachtige en legendarische ambacht welke komt kijken bij het maken van tequila, en introduceren tegelijkertijd innovaties waarbij het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk centraal staat.

Net als bij Champagne en Cognac is tequila een drank die zijn naam ontleent aan de regio van herkomst. Hierdoor zijn de unieke kenmerken van tequila letterlijk terug te voeren naar de wortels. Het terroir is een integraal onderdeel van de kwaliteit van de agave van Corazón Tequila. Alle Corazón Tequila wordt gemaakt van de blauwe Weber agave, afkomstig van de Jalisco appelation, welke bekend staat als de beste agave-groeiende regio voor Tequila. De grond is hier rijk aan ijzeroxide en de extreme temperaturen van de warme dagen en koele nachten creëren een klimaat waarin het langer duurt voordat de Agave volwassen is.

Casa San Matias was de eerste tequila distilleerderij welke deelnam aan het ‘Carbon Footprint’ programma van de Verenigde Naties. Bij Corazón Tequila zijn ze toegewijd aan het zoeken naar innovatieve manieren om het traditionele proces te verbeteren met milieuvriendelijke aanpassingen. Neem bijvoorbeeld hun ‘biodigester’, welke organisch afval dat ter plaatste ontstaat tijdens het distillatieproces, afbreekt en om zet in een bron van hernieuwbare energie en kunstmest!


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Mexico Alcohol 40.0 Subgroep Tequila
Producent Corazón Tequila Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top