Door naar content
DOM.des SOUTERRAINS Chenonceaux Rouge Cot et Cabernet

Over deze wijn

De druiven worden met de hand gesorteerd en daarna licht gekneusd. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves. De blend bestaal uit 80% Cรดt (Malbec) en 20% Cabernet Franc. Het resultaat is een rijke wijn met stevige tannines die geurt naar viooltjes en rijpe zwarte bessen. In de smaak komen bramen, pruimen en tabak boven. De wijn komt het best tot zijn recht na caraffering.

Dit domaine stamt uit 1820 en ligt in de vallei van de Cher, een zijrivier van de Loire. Momenteel zijn er 23 ha aan wijngaard. De eigenaar, Nicolas Mazzesi, volgt de regels van "Terra-Vitis", een groep wijnboeren die hun werkmethoden zodanig hebben aangepast dat respect voor de natuur een hoge prioriteit heeft. Het terroir bestaat uit verschillende grondsoorten: vuursteen, kiezel, leisteen en schalie. De wijnen van dit domaine staan o.a. in gerenommeerde restaurants in Frankrijk en op tafel bij de president.

Land van herkomst Frankrijk Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 ยฐC Groep Wijnen Gerechten Wild, stoofpotten.
Wijnhuis Domaine des Souterrains Appellation Touraine Alcohol 13.0 Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top