Over deze wijn
De Sauvignon Blanc druiven worden, voordat ze de pers in gaan, met de hand gesorteerd. Hierdoor komen alleen de beste druiven in aanmerking voor deze elegante wijn. De wijn wordt op traditionele wijze gemaakt en rust 9 maanden op fles. Het resultaat is een rijke wijn met een mooie mineraliteit. In de neus verse boter, briochebrood en wit fruit terwijl de smaak een subtiele versmelting is van wit fruit en grapefruit.
Dit domaine stamt uit 1820 en ligt in de vallei van de Cher, een zijrivier van de Loire. Momenteel zijn er 23 ha aan wijngaard. De eigenaar, Nicolas Mazzesi, volgt de regels van "Terra-Vitis", een groep wijnboeren die hun werkmethoden zodanig hebben aangepast dat respect voor de natuur een hoge prioriteit heeft. Het terroir bestaat uit verschillende grondsoorten: vuursteen, kiezel, leisteen en schalie. De wijnen van dit domaine staan o.a. in gerenommeerde restaurants in Frankrijk en op tafel bij de president.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.