Door naar content
DOMAINE de MAUPERTHUIS Bourgogne A.C. Pinot Noir BIO

Over deze wijn

De opbrengsten zijn zeer beperkt zodat er een geconcentreerde Pinot Noir kan worden gemaakt. Daarnaast hanteert men een hoge dichtheid van de wijnstokken, strenge snoei en groene oogst.... kwaliteit komt van het werk in de wijngaard. Na de oogst vinden beide vergistingen plaats in een vat waar erg weinig wordt overgepompt. Alleen om fruitaroma's te verkrijgen en niet zo veel tannines. Daarna laat men de wijn nog 6 maanden rijpen op roestvrijstaal.

Deze Pinot Noir heeft een mooie robijnrode kleur. De aroma's van kersen en frambozen alsmede donker fruit worden onderstreept door een subtiele mineraliteit. Subtiel en fluweelzacht, vol en mooi rond.

Over het wijnhuis Domaine de Mauperthuis

Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio completer te maken met wijnen uit Chablis . Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zelden ziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Pinot Noir Jaargang 2022 Serveertemperatuur 13 - 15 °C Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Domaine de Mauperthuis Appellation Bourgogne Alcohol 13.5 Groep Wijnen Gerechten Kip in wijnsaus, eend, kalfslever, lichte gegrilde vissoorten.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top