Door naar content
DOUBLE BARREL Islay & Highland Whisky 46% 0,70 ltr DOUBLE BARREL Islay & Highland Whisky 46% 0,70 ltr DOUBLE BARREL Islay & Highland Whisky 46% 0,70 ltr

Over dit product

Douglas Laing heeft vakkundig twee single malts van twee verschillende distilleerderijen afkomstig uit twee whiskyregio’s zorgvuldig gecombineerd om tot één uitzonderlijke ervaring te komen, namelijk: Double Barrel.

Double Barrel is ontworpen om de interesse te wekken van whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders en dat beschikbaar is tegen een betaalbare prijs. Het wordt een ‘blended’ whisky genoemd, maar in feite is het veel meer dan dat. Elke slok van deze dram brengt spannende tegenpolen, zoals:  zoetheid en rook, honing en hitte, citrus en kruiden.

Een perfecte fusie van twee single malt whisky’s afkomstig van de Islay en uit de Highland regio. Gebotteld op 46% vol en is tevens niet koud gefiltreerd of bijgekleurd, zoals we dat van Douglas Laing gewend zijn.

Proefnotitie:
Neus: Zoete rook die zich ontwikkeld tot toast en honing.
Smaak: Tonen van rook welke in balans is met een zoet moutkarakter.
Afdronk: Lang met noten en marsepeinzoetheid.

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's

Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.

De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.

Het mooie portfolio met Douglas Laing merken omvat:
Remarkable Regional Malts: The Epicurean (Lowland), Timorous Beastie (Highland), Scallywag (Speyside), Rock Island (Islands) Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown).
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP).

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Douglas Laing Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top