Over dit product
Douglas Laing heeft vakkundig twee single malts van twee verschillende distilleerderijen afkomstig uit twee whiskyregio’s zorgvuldig gecombineerd om tot één uitzonderlijke ervaring te komen, namelijk: Double Barrel.
Double Barrel is ontworpen om de interesse te wekken van whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders en dat beschikbaar is tegen een betaalbare prijs. Het wordt een ‘blended’ whisky genoemd, maar in feite is het veel meer dan dat. Elke slok van deze dram brengt spannende tegenpolen, zoals: zoetheid en rook, honing en hitte, citrus en kruiden.
Een perfecte fusie van twee single malt whisky’s afkomstig uit de Speyside en Lowland regio. Gebotteld op 46% vol en is tevens niet koud gefiltreerd of bijgekleurd, zoals we dat van Douglas Laing gewend zijn.
Proefnotitie:
Neus: fris en fruitig met een zoet karakter.
Smaak: Fruitig met honing en vanille.
Afdronk: Zacht gekruid met sinaasappelschil.
Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's
Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.
De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.
Het mooie portfolio met Douglas Laing merken omvat:
Remarkable Regional Malts: The Epicurean (Lowland), Timorous Beastie (Highland), Scallywag (Speyside), Rock Island (Islands) Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown).
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP).
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.